Ειδήσεις

Η ΚΟΒ Καμινάδων του ΚΚΕ για την πυρκαγιά στο σπίτι συνανθρώπου μας


Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στη γειτονιά των Καμινάδων με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του γείτονά μας από την θερμάστρα πετρελαίου, έρχεται να αναδείξει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο την ενεργειακή φτώχεια στην οποία όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν καταδικάσει τις λαϊκές οικογένειες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις έχουμε θρηνήσει και θύματα. Η ανεργία, οι μισθοί πείνας και οι πετσοκομμένες συντάξεις έχουν επιδεινώσει τη ζωή του λαού μας με αποτέλεσμα σε πολλά σπίτια να λείπουν ακόμα και τα αυτονόητα. Ειδικά στη γειτονιά των Καμινάδων που ακόμα προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για πολλές οικογένειες.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα βουνά των Αγράφων γεμίζουν από ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα για την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας και  που  συνολικά η Ελλάδα αποτελεί κόμβο αγωγών φυσικού αερίου  από τους οποίους τελικά κερδίζει μόνο το κεφάλαιο και τα μονοπώλια της ενέργειας που θα τη μοσχοπουλούν και θα θησαυρίζουν, ενώ ο λαός καταδικάζεται στην ενεργειακή φτώχια μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στο δυσβάσταχτο κόστος που απαιτείται για την θέρμανση.

Είναι εγκληματικές οι πολιτικές τις κυβέρνησης της ΝΔ όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που από τη μια μοιράζουν πακτωλό χρημάτων στους μονοπωλιακούς ομίλους και τις εταιρείες και από την άλλη βυθίζουν στη φτώχια το λαό. Που τη στιγμή που ενισχύουν με  εκατομμύρια την Aegean, τα ΜΜΕ και άλλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνουν στο έλεος του χειμώνα και των άσχημων καιρικών συνθηκών τις λαϊκές οικογένειες.

Τέτοια τραγικά περιστατικά όπως η πυρκαγιά στο σπίτι του γείτονά μας, έρχονται να αναδείξουν τους δύο διαφορετικούς κόσμους που υπάρχουν στην κοινωνία μας. Από τη μία μια χούφτα επιχειρηματιών  που ζουν στα πλούτη χάρη στη δική μας δουλειά και από την άλλη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι  βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού που με το ζόρι τα «βγάζουμε πέρα», που δεν μπορούμε καλά-καλά να ζεσταθούμε με ασφάλεια!

Καλούμε το λαό να βγάλει  συμπεράσματα και από αυτό το τραγικό συμβάν, να δει τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης και να ορθώσει ανάστημα απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας. Να οργανώσουμε τώρα την πάλη μας για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Εμείς και τα παιδιά μας δικαιούμαστε και μπορούμε να ζήσουμε χωρίς στερήσεις, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια.

 

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Μουζακίου: Τραπεζικός λογαριασμός για την παροχή βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς του Ιανού
Επόμενο άρθρο Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για ανέργους και της Θεσσαλίας