Ειδήσεις

Η κατάργηση του τμήματος Αγωγής Φροντίδας


Με αφορμή την ανακατανομή του εκπαιδευτικού- επιστημονικού  περιεχομένου, και την αναδιάταξη χωροταξικά των ανωτέρων τμημάτων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα, και με τα στοιχεία που είχαμε λάβει γνώση για την περιοχή μας , είχαμε επισημάνει ότι η στέρηση έδρας σχολής από την Καρδίτσα ( τις μόνης πρωτεύουσας νομού που δεν ορίσθηκε καμία έδρα σχολής ! ) την καθιστά άμεσα  ευάλωτη σε μελλοντικές ορέξεις υποβάθμισης  του επιστημονικού υπόβαθρου της περιοχής μας ,  τόσο από μεριάς κεντρικής διοίκησης όσο και από περιφερειακές δυνάμεις .

Δεν πέρασε ούτε χρόνος και αποδειχθήκαμε προφητικοί !

Για λόγους στήριξης της ιδιωτικής εκπαίδευσης – βλέπε ΙΕΚ κλπ – γιατί το  επιχείρημα περί ρουσφετολογικής δημιουργίας των εν λόγο τμημάτων δεν ευσταθεί  , η τωρινή  κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση 38 τμημάτων  , ένα εκ των οποίων είναι και το νεοσύστατο  τμήμα Υπηρεσιών Υγείας Αγωγής Φροντίδας  της Καρδίτσας .

Εκτός δηλαδή της απομάκρυνσης του επιτυχημένου επιστημονικά  και πληθυσμιακά γεμάτου με  φοιτητές  , τμήματος Διατροφολογίας – με πολύ μέλλον τόσο επιστημονικά όσο και εργασιακά – επέρχεται σιγά σιγά η αποψίλωση από την πόλη μας ( την κάποτε μοναδική και πρωτοπόρα με την επιτυχή λειτουργία του τμήματος Νηπιαγωγών ) των πολιτιστικών , οικονομικών και πνευματικών υπεραξιών που προσφέρουν στην περιοχή η οργανωμένες δομές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης .

Θεωρούμε , ως επιμελητηριακή ομάδα που ενδιαφέρεται για τα κοινά και την στήριξη της τοπικής προόδου και  ανάπτυξης ,  ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δέχεται ακόμη ένα χτύπημα πισωγύρισμα , διότι εκτός της πνευματικής και επιστημονικής προσέγγισης , ναι υπάρχει και η οικονομική .

Με δεδομένο ότι το πολιτικό προσωπικό εκπροσώπησης  του λαού αλλά και τον τοπικών συμφερόντων (πρώην και νυν Βουλευτές , Αντιπεριφεριάρχες , Δήμαρχοι κλπ ) μας έχει δείξει μόνο λογικές διαχείρισης και  ομαλής προσαρμογής σε ήττες ( αναρίθμητα παραδείγματα  τις  τελευταίες  δεκαετίες ) έναντι των οργανωμένων και διεκδικητικών γειτόνων , περιμένουμε τις αντίστοιχες δράσεις οι οποίες και θα μας εκπλήξουν ευχάριστα , αποτρέποντας πλέον τη γεύση της ήττας .

Φτάνει πια !

 

Για την Ανεξάρτητη Επιχειρηματική Κίνηση Καρδίτσας: Γεώργιος Κατσίκης –Απόστολος Μπράχος –Γεώργιος Διπλάρης –Απόστολος Κηρύκος

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη φυγόποινου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας