Η Καρδίτσα τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού


Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση Εθελοντικών Οργανώσεων Ν. Καρδίτσας.

Ο ΟΗΕ από το έτος 2001 καθιέρωσε την 5 Δεκεμβρίου ως «Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού». Με αυτό τον τρόπο η παγκόσμια κοινότητα θέλησε να αναδείξει τον Εθελοντισμό ως οικουμενική κοινωνική αξία. Οι εθελοντικές οργανώσεις της Καρδίτσας γιόρτασαν τη μέρα με συμβολικές και άλλες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στην αίθουσα της ΤΕΔΚ και ολοκληρώνονται με δεντροφύτευση στο αθλητικό πάρκο του «Παλέρμο».

Συγκεκριμένα στις 7.00 μμ πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Εθελοντικών Οργανώσεων Νομού Καρδίτσας με τη στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Καρδίτσας.

Οι Στόχοι της εκδήλωσης ήταν:

1) Να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού,

2) Να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Ν. Καρδίτσας, το οποίο ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο σε ανάλογη συνάντηση.

3) Να διευρυνθούν τα μέλη του Δικτύου.

4) Με συμβολικές και άλλες δράσεις να προωθηθεί η ιδέα του Εθελοντισμού στο Νομό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον κ. Μιχάλη Σοφό, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου και ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Νομάρχη κ. Φώτη Αλεξάκο και το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομίνικο Βερίλη.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία με θέμα «Ένας χρόνος εμπειρίας από τη λειτουργία του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Νομού Καρδίτσας – Απολογισμός – Προοπτική»  από το συντονιστή του Δικτύου κ. Παναγιώτη Νάνο.  Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των Οργανώσεων που μετέχουν στο Δίκτυο και στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις Συλλόγων και φορέων που για πρώτη φορά συμμετείχαν στη συνάντηση. Μετά εκλέχτηκε η νέα συντονιστική επιτροπή για το έτος 2009.

 Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς, όπου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Εθελοντικών Οργανώσεων, κίνηση καθαρά συμβολική. Πρόκειται για ένα ξερό δέντρο που απέσυρε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας και το πήραν οι εθελοντές, μεταμορφώνοντάς το σε Χριστουγεννιάτικο, θέλοντας με τον τρόπο τους, να στείλουν ευχές και το δικό τους μήνυμα. Η χθεσινή εκδήλωση έκλεισε με μια μικρή δεξίωση.

Ξεχωριστή σημασία έχει η σημερινή μέρα, όπου οι εθελοντές σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας, θα προχωρήσουν σε οργανωμένη δεντροφύτευση στο αθλητικό πάρκο του «Παλέρμο». Αυτή θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 6/12/2008 και ώρα 11.00 π.μ., ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας, θα μετατεθεί για το ερχόμενο Σάββατο, την ίδια ώρα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους, ενώ το Δίκτυο προσκαλεί Συλλόγους και φορείς που προσφέρουν εθελοντικά, να λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Επίσης  προσκαλούνται οι συμπολίτες που θέλουν να προσφέρουν σε μια «Κοινωνία των Πολιτών».

Προηγούμενο άρθρο Κριτική επί παντός από τον Γιώργο Χατζοπλάκη
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου