Ειδήσεις

Η Καρδίτσα μετράει τις πληγές της – Εικόνες βιβλικής καταστροφής


Ανθρώπινες απώλειες και ανυπολόγιστες ζημιές άφησε στο πέρασμά της από την Καρδίτσα η κακοκαιρία «Ιανός» που σφυροκόπησε κυριολεκτικά τα πάντα.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε νεκρός ο 62χρονος κτηνοτρόφος στην Καστανιά Καρδίτσας, στο σπίτι του οποίου είχε καταρρεύσει η σκεπή.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν στα χαλάσματα του σπιτιού του τον αγνοούμενο.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των αντρών της Πυροσβεστικής να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους από τον καταστροφικό κυκλώνα Ιανό.

Πρόκειται για την 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας (Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε, αλλά όχι και η ίδια) και έναν βοσκό που αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Η επόμενη μέρα βρήκε την Καρδίτσα αντιμέτωπη με ανυπολόγιστες ζημιές, καταστροφές στο οδικό δίκτυο, σε πάρα πολλές υποδομές, πλημμυρισμένες καλλιέργειες και όχι μόνο.

Όλοι οι Δήμοι μετρούν ώρα με την ώρα τις πληγές τους προσπαθώντας να δώσουν λύσεις όπου και όπως μπορούν.

Στο Μουζάκι, ενδεικτικά παραδείγματα της απόλυτης καταστροφής που έχει συντελεστεί είναι η κατάρρευση της γέφυρας Μπαλάνου καθώς επίσης και του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Παντού, σε όλο το Νομό, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, αποθήκες και υπόγεια, αυτοκίνητα, καταστράφηκαν καταστήματα και ξεριζώθηκαν δέντρα.

Επίσης, πολλοί δεν είχαν ρεύμα και αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Χιλιάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 942 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα.
Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 1.372 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 772 διασώσεις, 870 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ: Δήμος Καρδίτσας - Να σταματήσουν αμέσως οι μετακινήσεις των πολιτών για τις επόμενες λίγες ώρες – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση – οδηγίες του Δήμου Μουζακίου προς τους πληγέντες