Ειδήσεις

Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία εόρτασε την σύναξη των οκτώ τοπικών της Αγίων


Η Θεσσαλιώτις Εκκλησία εόρτασε την σύναξη των οκτώ τοπικών της Αγίων Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, Αρσενίου του εκ Καλογριανών, Παρθενίου, επισκόπου Ραδοβισδίου, Νικολάου, του εν Βουναίνη, Δαμιανού του εκ Μυριχόβου, Κωνσταντίνου του εκ Καππούας, Διονυσίου του εκ Σκλαταίνης και Ακακίου του εκ Γολίτσης.

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν των τοπικών μας Αγίων, που έλαβαν χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την Κυριακή μετά την Ύψωση του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού, 16 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα από το κατά Μάρκον άγιον Ευαγγέλιον.

Προ της απολύσεως, ευλόγησε τους άρτους τους οποίους προσέφεραν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας και ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας.

Παράλληλα, τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνισαμένων, πεσόντων και σφαγιασθέντων πατέρων και αδελφών κατά την μικρασιατική γενοκτονία.

Ιστορικά και εμπεριστατωμένα ομίλησε η κα Μαρκοπούλου Ευγενία, Πρόεδρος Ένωσης Μικρασιατών και Ανατολικοθρακιωτών Ν. Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρωμένη αναβάθμιση κεντρικής πλατείας και κεντρικού πεζοδρόμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διαμαρτυρία των αγροτών την Τρίτη έξω από τη ΔΕΗ