Ειδήσεις

Η ΕΟΑΣΚ για την κινητοποίηση για το ασφαλιστικό


Το Ασφαλιστικό μας αφορά όλους, αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και για μας, γι’ αυτό καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση την Τρίτη 18 Φλεβάρη και ώρα 10.30’ πμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Πάνω από το 60% των αγροτοκτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον πρώην ΟΓΑ. Ήδη το κατώτερο ασφάλιστρο είναι πολύ υψηλό αν λάβουμε υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, το 87%, ζει με καθαρό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ και θα το αυξήσουν ακόμη περισσότερο με βάση το νέο νομοσχέδιο.

Τα Νοσοκομεία έχουν τεράστιες ελλείψεις, ενώ τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο είναι εγκαταλελειμμένα και υπολειτουργούν ενώ η σύνταξη για το 2019, σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου για 20 χρόνια ασφάλισης, ανέρχεται σε 94 ευρώ συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων που αντιστοιχεί για την πλειοψηφία όσων βγαίνουν στη σύνταξη περίπου στα 340 ευρώ τον μήνα, όταν η προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ πριν από 20 χρόνια ήταν 360 ευρώ.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας, άμεσα η κατώτερη στα 600 ευρώ καθαρά. Καμιά κράτηση για ΕΟΠΥΥ.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας.

Καμιά κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των αγροτοκτηνοτρόφων.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας