Ειδήσεις

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία τίμησε την ιερά μνήμη του προστάτου της Αγίου Σεραφείμ


Η τοπική μας Εκκλησία εόρτασε κι εφέτος την ιερά μνήμη του πολιούχου και προστάτου της αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού.

Το εσπέρας της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Καρδίτσης (Μετόχιον της Ι. Μ. Κορώνης) χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου του τε Ποιμενάρχου ημών.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου του τε Ποιμενάρχου ημών, μετά των Πρεσβυτέρων και Διακόνων.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.

Προ της απολύσεως, ευλογήθηκαν οι άρτοι, τους οποίους προσέφερε ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσης, του οποίου προστάτης είναι ο Άγιος ιερομάρτυς Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στις λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν του Αγίου μας, ιδιαιτέρως τους αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και παρέστησαν συνεορταστές και συμπανηγυριστές στην εφετινή Πανήγυρη.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Καταγγελία για την καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στους αγρότες