Η ειλικρίνεια αρχίζει πάντα εκεί που τελειώνουν όλοι οι άλλοι τρόποι να σωθείς (Τάσος Λειβαδίτης)


Το προχθεσινό (δεύτερο) κείμενο του κ. Μπουγουλιά, δεν με εξέπληξε. Θλίψη μου προξένησε. Θλίψη και λύπη για την απουσία επιχειρημάτων και την περίσσεια ύβρεων.

Ας κάνω μια σύντομη αναδρομή στο όλο θέμα. Στο πρώτο δημοσίευμά του ο κ. Μπουγουλιάς εγκαλούσε εμένα και την παράταξη της οποίας είμαι επικεφαλής για υπεκφυγή και ηθελημένη απουσία σε ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που με αίτημα του προκάλεσε, με μόνο θέμα την πίεση στην εκκλησία προκειμένου να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα της δημοπράτησης – ενοικίασης του χώρου του Αγ. Κων/νου σε κάποιον ιδιώτη για χρήση parking. Το μόνο επιχείρημα για το αίτημα αυτό του κ. Μπουγουλιά ήταν το (πιθανό) ακριβό μίσθωμα που ο ιδιώτης θα επέβαλε στους χρήστες του parking. Η μόνη πρότασή του, να λειτουργήσει το parking ο Δήμος. Του απάντησα ότι το δημοσίευμά του ήταν προσχηματικό, αφού τόσο ο Δήμος όσο και άλλοι ιδιώτες εκμεταλλεύονται θέσεις parking σε αρκετά σημεία της πόλης, οπότε ένας ακόμη χώρος με πιθανό ακριβό τίμημα δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα ανάλογο με τον θόρυβο που ο κ. Μπουγουλιάς προσπάθησε να σηκώσει. Του επεσήμανα ότι μάλλον κάτι άλλο επεδίωκε.

Κατά σύμπτωση, την ίδια μέρα που δημοσιεύτηκε η απάντησή μου, σε κάποιες εφημερίδες δημοσιεύτηκε και μια πρόσκληση του Δήμου σε ιδιώτες που διαθέτουν κατάλληλους χώρους να τους παραχωρήσουν έναντι ενοικίου στον Δήμο για δημιουργία parking. Όταν λοιπόν οι χώροι αυτοί θα λειτουργήσουν, το όποιο κατά τον κ. Μπουγουλιά πρόβλημα προφανώς θα γίνει ακόμα μικρότερο, αφού θα υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.

Όπως όμως φαίνεται και από το προχθεσινό του (δεύτερο) δημοσίευμα, ο κ. Μπουγουλιάς στερούμενος επιχειρημάτων και προτάσεων, έψαχνε για αφορμές και προσχήματα προκειμένου να με καθυβρίσει, και δυσφημίσει με δηλητηριώδη, μοχθηρό και κομπλεξαρισμένο λόγο, τον χειρισμό του οποίου, όπως φαίνεται και από το κείμενο, γνωρίζει καλά. Για τον κ. Μπουγουλιά είμαι η αιτία όλων των κακών που συμβαίνουν στον τόπο τούτο (ευτυχώς δεν με κατηγόρησε ακόμα για την απόδραση των Παλαιοκώστα – Ριτζάϊ).

Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω στον κατήφορο αυτό. Απλώς θέλω να επισημάνω πως δεν χρειαζόταν όλος αυτός ο λίβελος για να δηλώσει στο τέλος ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την θέση του Δημάρχου. Αναφαίρετο δικαίωμά του είναι. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι να δηλώσει κανείς παρών. Φαίνεται πως αυτός του ταιριάζει περισσότερο. Ο κ. Μπουγουλιάς όμως πρέπει να καταλάβει ότι οι υποψηφιότητες και κυρίως οι επιτυχίες δεν «κτίζονται» με ύβρεις, χλευασμούς και φαρμακερά δημοσιεύματα. Χρειάζονται άλλα «υλικά». Και σαν ενεργός επαγγελματίας μηχανικός που είναι, ας ψάξει να τα βρει στον χρόνο που απομένει. Σ’ αυτό μόνον θα συμφωνήσω μαζί του. Όντως ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε καλά.

                                                                                       Χρήστος Τέγος       

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Τσιάρα για τους «φροντιστές» ανοϊκων ασθενών & ασθενών με Alzheimer
Επόμενο άρθρο Κοινή συνεστίαση Αποδήμων Νεράϊδας – Μαυρομάτας