Η ΔΗ.Κ.ΕΚ. έχει Δ.Σ. και όχι «πούλμαν»


  Ενημερώθηκα ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξε δημοσίευμα εκ μέρους του κ. Μπούτα Ευάγγελου ο οποίος απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και τον πρόεδρο της «Παυσίλυπο Α.Ε.» έθεσε το ερώτημα για την παροχή βοήθειας η όχι, ειδικότερα τη ναύλωση λεωφορείων σε ενδεχόμενη κινητοποίηση αγροτών, εργατών και κάθε άλλου μαχόμενου εργαζόμενου οι οποίοι διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Θεωρώ τιμή μου την προσοχή και το ενδιαφέρον που προκύπτει από τα δημόσια γραφόμενά μου, εκ μέρους του αγαπητού και σεβαστού κομμουνιστή αγωνιστή, πρώην βουλευτή, νυν αυτοδιοικητικού παράγοντα, συνδικαλιστή και πρόεδρο της Ε.Ο.Α.Σ.Κ..
Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να σχολιάσω, ότι είναι βέβαιο πως έχουμε κάποιες βασικές διαφορές στον τρόπο σκέψης, δράσης και αντίδρασης και γενικά στην όλη μας φιλοσοφία και την λογική με την ενασχόληση μας με τα κοινά.
Δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ ιδιοκτήτης λεωφορείων, έτσι ώστε  να τα διαθέτω ανά πάσα στιγμή και χωρίς κανένα έλεγχο, σε ομάδες εργαζομένων για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Κατ’ εμέ οι εργαζόμενοι δεν μεταφέρονται αλλά μετακινούνται μιας και είναι προσωπικότητες και όχι άβουλα όντα ‘η ενδεχομένως συμπαγή προϊόντα.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι για την όποια μετακίνηση η οποία γίνεται με έξοδα της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.(πρώην ΔΕΤΑΚ) ‘η της ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε. απαιτούνται αποφάσεις των Δ.Σ., μιας και τα χρήματα που θα δαπανηθούν είναι χρήματα των Καρδιτσιωτών συνδημοτών μας.
Η φιλοσοφία και η τακτική άλλου δημάρχου μ’ αφήνει αδιάφορο αφού ουδέποτε υπήρξαν αντίστοιχες αποφάσεις Δ.Σ. Είναι απορίας άξιον ποιοι πρωτοστάτησαν και διέθεσαν χρήματα, τα οποία παρεμπιπτόντως ανήκουν στους δημότες, για τις μετακινήσεις του ΠΑ.ΜΕ..
Άραγε ο κ. Μπούτας δεν γνωρίζει ότι απαιτείται από τον νόμο η διαδικασία αυτή;
Εκτός βέβαια αν και με το εν λόγω δημόσιο ερώτημά του, σκοπό έχει να συνδράμει κι αυτός, όπως τώρα τελευταία συμβαίνει, στην παροχή βοήθειας συντρόφων ‘η ακόμη σε ενδεχόμενη κάλυψη του γεγονότος, μιας και δημοσιοποιήθηκε το θέμα των μετακινήσεων του ΠΑ.ΜΕ., με χρήματα του Καρδιτσιώτη κατά την θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Ήμουν και θα παραμείνω δημοκράτης στην κάθε σκέψη μου, πρακτική και φιλοσοφία.
Στον βαθμό που δικαιούμαι θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σε κάθε μορφής αγώνα διεκδίκησης για την πρόοδο και την ευημερία της Καρδίτσας.
Δεν υπήρξα ποτέ λαϊκιστής, καιροσκόπος, δεν υπηρέτησα ποτέ τα συμφέροντα των λίγων, ποτέ δεν έλαβα και δεν θα λάβω εντολές εκ των «άνωθεν» και  τέλος ως ανεξάρτητος άνθρωπος ήμουν και θα παραμείνω ενάντια σε όποιον επιχειρεί κριτική εκ του ασφαλούς.
Πίστευα και πιστεύω πως ο αγώνας ξεκινά από την Καρδίτσα και καταλήγει στην Καρδίτσα.
Πίστευα και πιστεύω πως ο αγώνας μας αφορά όλους, γίνεται απ’ όλους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει  όλους, όχι τους λίγους και τους «εκλεκτούς».
Σ’ αυτές τις προσπάθειες και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλω μ’ όλη μου τη δύναμη και με κάθε δημοκρατικό μέσο.
Τέλος αν κάποιος έχει την λογική ότι η ΔΗΚΕΚ ‘η το ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε. μπορούν ανεξέλεγκτα και δίχως νόμιμες αποφάσεις να δρουν σαν ιδιωτικά τουριστικά γραφεία προς εξυπηρέτηση «ημετέρων» και να μετακινούν αγωνιστές του ΠΑ.ΜΕ., θεωρώ ότι είναι εκτεθειμένος προς κάθε κατεύθυνση και πάνω απ’ όλα στους συνδημότες μας.

Ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και της ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε.

Απόστολος Ξυδιάς

     
 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη της Αντινομάρχη στις κατασκηνώσεις της πρόνοιας στη Νεράιδα
Επόμενο άρθρο Οι αγρότες εκπέμπουν SOS.Τους ακούει κανείς;