Η Αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών!


Με αφορμή δημοσίευμα σε μερίδα του τοπικό τύπου με τίτλο «Ζυμώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών», κι αφού ευχαριστήσουμε για το σχετικό ενδιαφέρον, θέλουμε να διευκρινίσουμε και να τονίσουμε τα εξής:

  1. Διαψεύδουμε οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει στο σχετικό δημοσίευμα.

  1. Η αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών κι αυτές αποφασίζουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Θεωρούμε ότι είναι υποτιμητικές για τους δημότες των 6 δήμων του νομού μας τέτοιου είδους αναφορές. Εμείς δεν λειτουργούμε έτσι!

  1. Η αυτοδιοίκηση για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι κρίσιμος, ιδιαίτερα στις μέρες μας, τομέας της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Είναι πεδίο άσκησης της άμεσης δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υπεράσπισης των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων από τις μνημονιακές πολιτικές και της προάσπισης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Προτεραιότητα για εμάς είναι η χωρίς προκαταλήψεις και κομματικά καπελώματα, συστοίχιση ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων πίσω από πολιτικά, αυτοδιοικητικά προγράμματα και δημοτικές συλλογικότητες – κινήσεις κι όχι πίσω από πρόσωπα και παράγοντες. Αυτός ο τρόπος αυτοδιοικητικής πολιτικής και διαλεκτικής έχει πεθάνει στη συνείδηση του λαού.

  1. Το ενδιαφέρον μας για την αυτοδιοίκηση εκδηλώνεται μέσα από συλλογικές προσπάθειες και αναλύσεις κι όχι μέσα από προσωπικές καμπάνιες και διαδρομές. Θυμίζουμε την πρόσφατη εκδήλωσή μας για τον δημόσιο χώρο με τον αρχιτέκτονα Ν. Μπελαβίλα αλλά και την κυριακάτικη ανοιχτή συνέλευση στο Παυσίλυπο (26/05, 10.30πμ) για την ανασυγκρότηση ευρύτερης προοδευτικής ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης στον καλλικρατικό δήμο της Καρδίτσας.

Τμήμα Αυτοδιοίκησης ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

25-05-2013

Προηγούμενο άρθρο Η Οργανωτική Επιτροπή για την 2η Εαρινή Γιορτή Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στις 15 Ιουνίου η Γ.Σ. του ΑΟΚ