Ειδήσεις

«Η ανακύκλωση είναι και μόδα» από το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου


Για άλλη μια φορά καταφέραμε το ακατόρθωτο.. ….Όταν τα παιδιά θέλουν με όλη τους την καρδιά και οι καθηγητές βοηθούν με όλη τους την ψυχή τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από μια μεγάλη επιτυχία!!!!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η συνεργασία του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου, του 2ου Γυμνασίου Περαίας και του 1ου Γυμνασίου Μίκρας αποδίδει τους καρπούς της σε μία κοινή εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2015-16

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου( με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Παναγιώτα Μανταλιά, ΠΕ15 και συμμετέχοντες καθηγήτριες την διευθύντρια του σχολείου κα Μακρυγιάννη Παναγιώτα ΠΕ02 και την κα Φωτίου Μαρία, ΠΕ02), του 2ου Γυμνάσιου Περαίας Θεσσαλονίκης και του 1ου Γυμνάσιο Μίκρας σχεδίασαν ρούχα και αξεσουάρ από ανακυκλώσιμα υλικά, προετοίμασαν χορευτικά δρώμενα, έγραψαν στίχους και τραγούδησαν για την ανακύκλωση, βρήκαν το θάρρος να περπατήσουν και να χορέψουν μπροστά στο κοινό, να παρουσιάσουν την εκδήλωση με το δικό τους αυθόρμητο τρόπο, να μιλήσουν στην τηλεόραση, και προσπάθησαν να πείσουν τους εργαζόμενους στα καφέ της περιοχής να ανακυκλώνουν το γυαλί στους μπλε κώδωνες. Εξαιρετικός συντονισμός από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς (Νίκο Γαλάνη, Μαρία Τσαχουρίδου, Παναγιώτα Μανταλιά και Όλγα Αναστασιάδου) που διακριτικά εμψύχωσαν τα παιδιά και τους έδωσαν την ευκαιρία να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Σημαντική η συμβολή του 5ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στην υποδοχή της εκδήλωσης, με τα παιδιά της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου υπεύθυνα για την καθαριότητα και τη διακόσμηση του χώρου για τη διαφήμιση της εκδήλωσης στη γειτονιά καθώς και για τους ανοιχτούς φιλόξενους χώρους για καμαρίνια, παρκινγκ, νερό και τροφή! Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΕΕΑΑ υποστήριξαν την εκδήλωση με προσωπικό, κάδους, υλικά και παιχνίδια για την ανακύκλωση. Το αποτέλεσμα: χαρούμενα και ικανοποιημένα παιδιά που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην ανακυκλώνουν (και όχι μόνο) στη ζωή τους! Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από το 1ο Γυμνάσιο ήταν από την Γ΄ και ήταν τα εξής: Γάκιας Κωνσταντίνος, Γεωργούλας Νικόλαος, Γκαραβέλα Ναυσικά, Διαμαντή Ξανθή, Διαμαντής Βασίλειος- Παναγιώτης, Θανασιάς Νικόλαος, Κερτσόβα Αλί, Κοτσώνης Χαρίλαος, Κούτσικος Θωμάς, Κωνσταντάκου Σοφία, Λάππας Γεώργιος, Μαγαλιός Βασίλειος, Ματρακούκα Γεωργία- Ελένη, Πάνος Στέφανος, Πασσιάς Σπύρος, Αλιράι Χρήστος, Αναστάσι Αννίτα, Βόμπρα Κατερίνα, Δημητρίου Θεοδόσιος, Κατσαρός Διονύσιος- Άγγελος, Κοτσώνη Ηλιάνα, Κωστάκη Ιωάννα, Κωφού Παναγιώτα- Ιουλία, Μίχου Νίκη, Πατούλια Ελένη, Σακαρίκου Κωνσταντίνα, Σένε Στέλλα, Σκύλλας Αλκιβιάδης, Στεργιούλη Ειρήνη, Τσίγκας Γεώργιος, Χαλίλη Θεοδοσία, Χαρίση Εύα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον κήπο Μουσικής της νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης (Μ. Κάλλας, δίπλα στο 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 . Η εκδήλωση καλύφθηκε από το SKAI και παρουσιάστηκε στο Δελτίο ειδήσεων.

Προηγούμενο άρθρο Το 1ο Λύκειο Καρδίτσας στο Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου
Επόμενο άρθρο Ο Σταυρός του Χριστού όπλο σωτηρίας - Γράφει ο π. Νικ. Δαλαγιώργος