Η αλήθεια για το οστεοφυλάκιο και ο πολιτικός κατήφορος της μείζονος μειοψηφίας


Προκαλεί θλίψη και απογοήτευση, αλλά ταυτόχρονα οργή και αγανάκτηση η συνειδητή επιλογή της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, να μετέλθει κάθε μέσου, προκειμένου να εκφράσει το αντιπολιτευτικό της μένος κατά της δημοτικής αρχής μη διστάζοντας να παραποιήσει την αλήθεια ακόμα και σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι το θέμα της φύλαξης και της ταφής των οστών που περιείχαν όσες οστεοθήκες καταστράφηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας από τη βάναυση διαστρέβλωση που υπέστη από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες για τα εξής:

        1ον Ο Δήμος Καρδίτσας αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της αποκατάστασης των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν στο οστεοφυλάκιο του Δημοτικού Νεκροταφείου στην είσοδο της πόλης της Καρδίτσας από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12 Αυγούστου. Τεχνικά συνεργεία του Δήμου, από την επομένη του δυσάρεστου συμβάντος εργάστηκαν εντατικά για τον καθαρισμό του οστεοφυλακίου και την μεταφορά των οστεοθηκών που παρέμειναν άθικτες σε παρακείμενο φυλασσόμενο χώρο.

        2ον Ως αντιδήμαρχος επισκέφθηκα κατ’ επανάληψη το χώρο για το συντονισμό του έργου των συνεργείων, ενώ σε επιτόπια συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του κτιριακού προβλήματος του οστεοφυλακίου, και δρομολογήθηκε η αποκατάστασή του. Ήδη έχουν τοποθετηθεί οι βάσεις για την κατασκευή νέας στέγης. Όσον αφορά την ευαισθησία μου για το θέμα, δεν επιτρέπω σε κανέναν να την αμφισβητεί, πολύ περισσότερο δε όταν στο χώρο αυτό βρίσκονται ενταφιασμένα ή φυλάσσονται και τα οστά προσφιλών μου οικογενειακών προσώπων.

        3ον Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες και εντολές στους αρμόδιους υπαλλήλους και φύλακες για την συγκέντρωση με ιδιαίτερη επιμέλεια όλων των οστών και της τέφρας από τις κατεστραμμένες οστεοθήκες, τα οποία και φυλάσσονται με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Είναι επομένως ψευδέστατο ότι οστά πετάχτηκαν στη χωματερή του Δήμου ή βρίσκονται εκτεθειμένα.

        4ον Ο Δήμος, επιδεικνύοντας αυξημένη ευαισθησία και προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα και να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των οικείων, τους κάλεσε με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπαλλήλους και προσωπικά μαζί μου και οργάνωσε δημόσια συνάντηση, όπου συζητήθηκε το θέμα και εκφράστηκαν ελεύθερα όλες οι απόψεις και οι προτάσεις που συγκλίνουν στη δημιουργία κοινοτάφιου, όπου θα τοποθετηθούν όλα τα οστά και μαρμάρινη στήλη, όπου θα αναγραφούν όλα τα ονόματα των νεκρών.

        5ον Σε ότι αφορά το φωτογραφικό υλικό, από προηγούμενες επισκέψεις μας και άμεση επίσκεψή μας μετά το δημοσίευμα, καθώς και από τις μαρτυρίες των αρμοδίων υπαλλήλων και του επόπτη καθαριότητας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση.

        6ον  Προκαλεί αλγεινή εντύπωση -και ταυτόχρονα «φωτίζει» πλήρως τη σκοπιμότητά της- η επιλογή της μείζονος μειοψηφίας να δώσει εσπευσμένα συνέντευξη τύπου για το θέμα, γνωρίζοντας ότι αυτό θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 4 Νοεμβρίου, για να επικυρώσει και το Σώμα τις οριστικές αποφάσεις μας για το θέμα. 

        7ον Η  παράταξη της μείζονος μειοψηφίας κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τον πολιτικό κατήφορο, όπου οδεύει, δεν σεβάστηκε ούτε τη μνήμη των νεκρών συμπολιτών μας, αλλά ούτε και την αυξημένη ευαισθησία της τοπικής μας κοινωνίας για το ζήτημα και διαστρέφοντας την πραγματικότητα θέλησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, για να τις αξιοποιήσει στα επικοινωνιακά της παιχνίδια, με τα οποία προσπαθεί μάταια να εξέλθει από τα πολιτικά της αδιέξοδα.

Σ’ αυτόν τον πολιτικό της κατήφορο  δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε, γιατί ο Καρδιτσιώτικος λαός μας έταξε να ασχοληθούμε με την λύση των προβλημάτων που η συγκεκριμένη ετερόκλητη παράταξη συσσώρευσε στο Δήμο και σ’ αυτό το καθήκον είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι.

Βασίλειος Νίκου,

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών

Προηγούμενο άρθρο Περίληψη ομιλίας ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΟΥΓΟΥΛΙΑ
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων: Ένας ζωντανός φορέας δράσης