Ειδήσεις

Η ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Δευτέρας


Στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 γίναμε μάρτυρες μιας μεγάλης καταστροφής στο νομό μας στις ιδιωτικές και στις δημόσιες υποδομές, στην αγροτική – κτηνοτροφική παραγωγή και στο περιβάλλον, ως αποτέλεσμα της μόνιμης και διαχρονικής υποβάθμισης της πλημμυροπροστασίας με όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα από όλες τις κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις, καθώς και λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων που πυροδοτούνται από την αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών λόγω της άναρχης ανάπτυξης που ακολουθείται.

   Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες και στους πλημμυροπαθείς του νομού μας.

To Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας συμπαρατάσσεται με όλους τους φορείς που αυτό το διάστημα επικεντρώνουν και συντονίζουν την δράση τους για να υπάρχουν άμεσα μέτρα για:

  • την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υποδομών, του οδικού δικτύου (Περιφερειακό – Δημοτικό – Αγροτικό), της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης όλων των περιοχών που επλήγησαν.
  • Την άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί οι λαϊκές περιουσίες και να αποζημιωθούν στο 100%
  • Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
  • Να υπάρξει μελέτη και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες στο νομό Καρδίτσας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας , ομοφωνα, προκηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 από τις 12.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τους άλλους φορείς της Καρδίτσας στις 12.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο κρίνεται απαραίτητη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών κοντά στους πληγέντες
Επόμενο άρθρο Συγκινητική η ανταπόκριση Δήμων, Τ.Κ., συλλόγων και φορέων στους πληγέντες του Δήμου Μουζακίου