Ειδήσεις

Η ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας για τις κάμερες στα σχολεία


Το Ν.Τ. Καρδίτσας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εναρμονισμένο με την αντίστοιχη απόφαση της  Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, καταγγέλλει την Κυβέρνησης της Ν.Δ. και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ψήφιση από τη Βουλή (μόνο από τους βουλευτές της Ν.Δ.) της τροπολογίας που προβλέπει τη χρήση καμερών στις αίθουσες διδασκαλίας, για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.

Πρόκειται για νέο αντιδημοκρατικό κατρακύλισμα – είχε προηγηθεί η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία – της Υπουργού Παιδείας, η οποία εν μέσω πανδημίας, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ψήφισε μια αντισυνταγματική και απαράδεκτη τροπολογία, με την οποία προσπαθεί να στήσει Οργουελιανό περιβάλλον στα σχολεία, καταπατώντας κάθε ελληνική και διεθνή νομοθεσία, περί προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Είχαν, δε, το θράσος τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας, όσο και η κα Κεραμέως να πουν ψέματα, ότι δήθεν έχουν την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την τροπολογία τους, κάτι που διαψεύσθηκε χθες, από την ΑΠΔΠΧ, κατά τη συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Εκείνο, δε, που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η παντελής άγνοια από την Υπουργό Παιδείας, της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η διδακτική πράξη δεν είναι μια στατική διαδικασία, αλλά μια ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης με τους μαθητές, ένα διαρκές μαθησιακό γίγνεσθαι, μια συμμετοχική και συλλογική πορεία προς τη μάθηση.

  • Πως, αλήθεια, θα διαφυλαχθεί η διδασκαλία όταν όλοι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και πιθανόν καταγράφονται;
  • Πως θα προστατευθούν από μια πιθανή διαπόμπευση μαθητές και εκπαιδευτικοί;
  • Πως θα προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα;

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από τα παραπάνω, δηλώνει κατηγορηματικά ότι στηρίζει πολιτικά, συνδικαλιστικά, ηθικά και με οποιαδήποτε τρόπο χρειαστεί, τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών να μην εφαρμοσουν την τροπολογια και να την ακυρωσουν στην πράξη. Καλεί, δε, την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργού Παιδείας να την καταργήσουν αμεσα.

Προηγούμενο άρθρο Υλοποιούνται εντός του 2020 όλες οι προγραμματισμένες επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο Δήμο Μετεώρων
Επόμενο άρθρο Τα παράπονα στον Δήμαρχο μέσω ψηφιακής πλατφόρμας