Ειδήσεις

Η ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας για τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα


Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στην Καρδίτσα στην είσοδο του Δημαρχείου του Δήμου μας στις 05/08/2019 και τις 22/08/2019, δεν τιμούν την πόλη μας και το Δήμο μας και προσβάλλουν τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών.

Τόσο στις 05/08/2019 όσο και στις 22/08/2019, δεκάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ, παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο του δημαρχιακού καταστήματος του Δήμου μας, απαγόρευσαν την είσοδο πολιτών στο Δημαρχείο και έκαναν χρήση δακρυγόνων και κροτίδων κρότου – λάμψης ενάντια σε διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Μετά τα παραπάνω γεγονότα, τέσσερις συμπολίτες μας, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 22/08/2019, κλήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας “προς παροχή ανωμοτί εξηγήσεων” για την εξακρίβωση τέλεσης των αδικημάτων της διατάραξης κοινής ειρήνης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Καταδικάζουμε τη χρήση κατασταλτικών μέσων ενάντια σε πολίτες που τους απαγορεύτηκε αυθαίρετα το δικαίωμά τους να παρίστανται σε μια ανοιχτή διαδικασία του Δήμου για να εκφράσουν τη θέση τους.

Υπερασπιζόμαστε το δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις.

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους τέσσερις συμπολίτες μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας υπόπτων και δίωξης αγωνιστών.”

 

Προηγούμενο άρθρο Πρώτη πεζοπορία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας για τη νέα χρονιά
Επόμενο άρθρο Ένταξη του Αμπελώνα στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ