Ειδήσεις

Η Αγωνιστική Ενότητα στο ΝΤ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ για την απεργία


Στο ίδιο έργο θεατές. Ακόμη μια φορά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ σύρθηκε στην προκήρυξη μιας 24ωρης απεργίας αρνούμενη κάθε σχεδιασμό και οργάνωση από τα κάτω. Ξεκομμένη η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο δημόσιο μαζί με τα συνεταιράκια τους στη ΓΣΕΕ (οι ίδιες παρατάξεις έχουν την πλειοψηφία) κάνουν τα πάντα για να μην πετύχει η απεργία, διασπώντας τους εργαζομένους ( η ΓΣΕΕ προκήρυξε απεργία για τις 28 Νοέμβρη), καλώντας τους εργοδότες σε συμμαχία, σπέρνοντας την απογοήτευση και σιγοντάροντας  τον επόμενο διαχειριστή των αέναων μνημονίων της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, των περικοπών, του κοινωνικού αυτοματισμού.

Σ’ αυτή την απεργία εμείς προτείναμε και στους συλλόγους και στο ΝΤ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ να κάνουμε  μια απεργιακή συγκέντρωση με α/θμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Η πρότασή μας απορρίφθηκε από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των μνημονιακών κομμάτων. Υπερασπιζόμενες οι παρατάξεις του παλιού κα νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού  το κύρος της καρέκλας τους θυσιάζουν την προοπτική μιας μαζικής ενωτικής συγκέντρωσης.

Ποντάρουν στην αποτυχία της απεργίας και κάθε αγώνα, αποσκοπούν σε μια φωτογραφία για να πουν πως επιτέλεσαν το καθήκον τους και να ρίξουν την ευθύνη στον «κόσμο που δεν απεργεί».  Υπάρχουν στην απογοήτευση που οι ίδιοι αναπαράγουν. Είναι αυτοί που επενδύουν στο «τίποτα δεν γίνεται»  για έλθουν μετά οι κομματικοί τους πάτρωνες και να ζητήσουν τη ψήφο σου για να επιλέξεις αυτόν που θα κυβερνήσει με τα μνημόνια και θα πουλήσει βόλεψη και ρουσφέτι.

Αντιμαχόμενοι αυτή την προοπτική κι απέναντι στην ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας καλούμε κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο όχι μόνο να απεργήσει αλλά και να απομονώσει τους εκφραστές του κυβερνητικού-κομματικού συνδικαλισμού. Να βρεθούμε στην κεντρική πλατεία όχι για μια ακόμη συγκέντρωση αλλά για να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους ενότητας κι αγώνα.

Οι αγώνες μας  είναι η μόνη απάντηση  στα παραμύθια περί εξόδου από τα μνημόνια και η μόνη διέξοδος για να σπάσουν τα ασφυκτικά όρια που μας θέτουν οι αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων οι οποίες είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ΕΕ και την υποταγή των πάντων στην κερδοφορία του κεφαλαίου και την κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε το μπλοκάρισμα  των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και το σταμάτημα της μείωσης των εισοδημάτων μας. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε όρους αντεπίθεσης και ανατροπής της πολιτικής αυτής.

Απεργουμε κι αγωνιζομαστε στις 14 Νοέμβρη γιατί τα δικαιώματά μας είναι πάνω από τα μνημόνια. Παρεμβαίνουμε στην Κεντρική πλατεία στις 11:00π.μ.

Για να ξαναγίνουν σύλλογοι και σωματεία των εργαζομένων κι όχι των παρακοιμώμενων Κυβέρνησης και μνημονιακής αντιπολίτευσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις της χορωδίας του ΦΟΚ
Επόμενο άρθρο Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ: Όλοι στην απεργία