Ειδήσεις

Η έναρξη του 36ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, η έναρξη του 36ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών  Συλλόγων  του Νομού, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παρά την περιορισμένη προσέλευση κοινού, η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Η βραδιά ξεκίνησε με τις ευχές του εκπροσώπου του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος χαιρετίζοντας τη διοργάνωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε, στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος τονίζοντας πως για 36η χρονιά η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας είναι για άλλη μια φορά συνοδοιπόρος στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Τις δικές του ευχές έδωσε και ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γιώργος Μπούκης επισημαίνοντας πως η μακρά πορεία του Φεστιβάλ αποδεικνύει την επιτυχία του.

Την έναρξη της διοργάνωσης κήρυξε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος κάνοντας λόγο για μια γιορτή της Τέχνης που αναβαθμίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι στο Νομό.

Επίσης, ο κ. Τσιάκος συνέστησε στον κόσμο ψυχραιμία αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Χρειάζεται να επιδείξουμε ψυχραιμία και να κρατήσουμε την κοινωνική ζωή του τόπου μας ζωντανή».

Ακολούθησε Μουσική παράσταση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Καρδίτσας και τίτλο «Βιώνοντας το αιώνιο ΑΛΛΟ».

Συμμετείχαν: Ναπολέων Μουλιάκος (μπουζούκι), Ευάγγελος Δημάκης (κιθάρα-τραγούδι), Ντίνος Οικονόμου (κιθάρα-τραγούδι), Γιώργος Πρασσάς (πιάνο), Κώστας Κουτσιαλής (ακορντεόν), Στέφανος Γατσαποστόλης (τραγούδι), Άρης Φαλιάγκας (τραγούδι), Ρίτσα Πέτσα (τραγούδι), Αναστασία Σπύρου (τραγούδι), Ειρήνη Γιαννούλα (τραγούδι).

Επιμέλεια: Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης-θεατρικός συγγραφέας-συνθέτης, Παύλος Κάβουρας, καθηγητής του Τμήματος  Μουσικών  Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Προηγούμενο άρθρο Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου του Πλανά στο Μετόχι του Αγίου Σεραφείμ
Επόμενο άρθρο Νέες προοπτικές για την ηλεκτροκινητικότητα στην Περιφέρεια