Ειδήσεις

Η έκθεση Βάλτους Χ- Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας έρχεται και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,ανταποκρινόμενη και στον κοινωνικό ρόλο που κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμαοφείλει να επιτελεί, φιλοξενεί την έκθεση κόμικς«Βάλτους ΧΟ Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας».

Η έκθεση, μέρος της ομότιτλης κοινής καμπάνιας  έχει ήδη παρουσιαστεί δύο φορές στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα με τον Βόλο θα εκτίθεται και στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση περιλαμβάνει 100 εικονοποιημένες επιθέσεις ρατσιστικής βίας, από 50 Έλληνες δημιουργούς κόμικς, καθώς επίσης και σκίτσα ελλήνων και ευρωπαίων καλλιτεχνών οι οποίοι κλήθηκαν το καλοκαίρι του 2019 να παρακολουθήσουν την δίκη της Χρυσής Αυγής και να σκιτσάρουν.

Τα έργα των 56 συνολικά δημιουργών θα παρουσιάζονται στο ισόγειο του κτιρίου Τσικρίκη (Γαμβέτα 6 και Ιάσονος),από την Δευτέρα 9 Μάρτη μέχρι και το Σάββατο 21 Μάρτη. Οι ώρες κοινού είναι καθημερινά 10.00-13.00 και 17.00-21.00, η δε είσοδος είναιελεύθερη. Παράλληλα, στη θόλο του παραλιακού συγκροτήματος θα εκτίθενται αφίσες με αντιρατσιστικό περιεχόμενο, δημιουργίες φοιτητών και φοιτητριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η έκθεση πλαισιώνεται από ομότιτλη εκδήλωση-συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 11 Μάρτη, στις 18.30, στο αμφιθέατρο«Γιάννης Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο. Στο πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης θα βρίσκονται η Μάγδα Φύσσα, η Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου, projectmanager Ίδρυμα ΡόζαΛούξεμπουργκκαι μέλος του Golden Dawn Watch, η Χρύσα Παπαδοπούλου, δικηγόρος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο ΠολυμέρηςΒόγλης, Αναπλ. Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Θανάσης Καραμπάλιος, σκιτσογράφος της έκθεσης.

Προηγούμενο άρθρο Στο Ν. Ντίτορα ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας