Ημερίδα στο Κ.Α.Π.Η. Παλαμά για θέματα υγείας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Α.Π.Η. Παλαμά, οργάνωσε την Δευτέρα 15/12/2008 εκδήλωση-ενημέρωση σε θέματα υγείας που αφορούν άμεσα την τρίτη ηλικία. Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. κ. Καραδήμος Βασίλης, προσκάλεσε για το σκοπό αυτό τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Παλαμά κ. Φιτσιλή Αργύρη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, την κ. Χόρτη Μαρία, ειδικευόμενη Γιατρό Γενικής Ιατρικής και την κ. Αρχοντούλη Σοφία Κοινωνική Λειτουργός. Η ενημέρωση έγινε στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. όπου παρευρέθησαν εκτός των άλλων ο κ. Χατζής Αριστοτέλης, Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Ζαφείρης Βασίλης Γιατρός και πρώην Δήμαρχος του Δήμου Παμίσου.

Ο κ. Φιτσιλής πρόβαλε ένα ενδιαφέρον βίντεο για τις συνέπειες του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό και στη συνέχεια ένα δεύτερο για την οστεοπόρωση, μια ύπουλη ασθένεια όπως είπε χαρακτηριστικά, η οποία μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί σε πολύ καλό βαθμό με μία απλή μέτρηση. Η κ. Χόρτη πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα την υπέρταση, δίνοντας έμφαση στα συμπτώματα και στους τρόπους αντιμετώπισής της ενώ η κ Αρχοντούλη μίλησε γενικά για την τρίτη ηλικία και για το πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής εφαρμόζοντας απλές πρακτικές στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Παλαμά ευχαρίστησε τους γιατρούς για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν για το σκοπό αυτό αλλά και για την πληρότητα των παρουσιάσεών τους και δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή Παλαμά βρίσκεται πάντα κοντά στην τρίτη ηλικία και στα προβλήματα τους. Η επιτυχία της σημερινής ενημέρωσης, πρόσθεσε δίνει το έναυσμα για την οργάνωση και άλλων τέτοιων ημερίδων με θεματικές ενότητες την υγεία και την κοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, οι οποίες σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  θα παρέχουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού του Δήμου μας όσον αφορά την ψυχολογική και υλική βοήθεια, την στήριξη και την ενημέρωσή τους.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Έντονη η κοινωνική διάσταση του προϋπολογισμού