Ημερίδα για το σχέδιο ανάπλασης της Νότιας πλευράς


  Σήμερα στις 18.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου στις 18.00 μ.μ.,

στην αίθουσα της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Καρδίτσας  (Μεγ. Αλεξάνδρου 34), ημερίδα

για την παρουσίαση του  Ερευνητικού Προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου:

«ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΕΦΙΚΤΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»

Το ερευνητικό πρόγραμμα εκπονήθηκε από την ομάδα του διακεκριμένου καθηγητή του Ε.Μ.Π., Αρχιτέκτονα- Πολεοδόμου κ. Δ. Καρύδη και είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» για το σχεδιασμό της ολοκληρωμένης παρέμβασης του Δήμου Καρδίτσας για την ανάπλαση και την ανάπτυξη της νότιας πλευράς της πόλης, στο οποίο θα στηριχθεί και η πρόταση που θα υποβάλλει στο ΕΣΠΑ ο Δήμος.

Το ερευνητικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρελήφθη ομόφωνα από το Σώμα.

Σήμερα  τα συμπεράσματα και οι προτάσεις τους προγράμματος παρουσιάζονται και στους φορείς και τους πολίτες της Καρδίτσας. Η παρουσίαση θα γίνει από τον ίδιο τον καθηγητή και θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες στην ημερίδα να υποβάλλουν στο τέλος  τις ερωτήσεις και τις παρατηρήσεις τους.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης τόνισε σχετικά με την σημερινή ημερίδα:

« Ως Δήμος Καρδίτσας επιδιώκουμε και προετοιμαζόμαστε, ώστε να αξιοποιήσουμε πόρους του ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση αναγκαίων έργων που θα αλλάξουν την όψη της Καρδίτσας τα επόμενα χρόνια. Στις προτεραιότητές μας είναι μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπλασης στο νότιο τμήμα της πόλης, στον άξονα της σιδηροδρομικής γραμμής, όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν νέο πόλο έλξης και παράλληλα ανάπτυξης για την πόλη αναβαθμίζοντας το αστικό περιβάλλον και κατ΄ επέκταση την ποιότητα ζωής που θα απολαμβάνουν οι δημότες και οι επισκέπτες.

 Γι’ αυτό και αναθέσαμε στο ΕΜΠ και την ομάδα του διακεκριμένου καθηγητή Αρχιτέκτονα- Πολεοδόμο κ. Δ. Καρύδη την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: « Διερεύνηση Σκοπιμότητας – Εφικτότητας Παρεμβάσεων Ανάπλασης στο Δημόσιο Κοινόχρηστο Χώρο της Καρδίτσας» την οποία και παρέλαβε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι νέες ιδέες που περιλαμβάνει η επιστημονική έρευνα, προσδίδουν την αναπτυξιακή διάσταση της λειτουργίας ενός μεγάλου κοινόχρηστου χώρου σε μία πρωτεύουσα νομού.

Οι ιδέες αυτές μπορούν να βρουν θετικό έδαφος υλοποίησης στο προγραμματικό πλαίσιο του ΠΕΠ Ηπείρου -Θεσσαλίας- Στερεάς του Δ΄ ΕΣΠΑ.

Θέλουμε οι φορείς και οι πολίτες να ενημερωθούν για τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του ερευνητικού προγράμματος και να κάνουν και τις δικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις, γι’ αυτό και τους καλούμε να παρακολουθήσουν την ημερίδα.»

Προηγούμενο άρθρο Αναίμακτο το φετινό Πάσχα στο Νόμο μας
Επόμενο άρθρο Αναβιώνει το «Σεργιάνι» στη συνοικία των Καμινάδων