Ημερίδα για την Ανάπτυξης της Δρακότρυπας διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου με την ΑΝΚΑ


Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή πολλών κυρίως νέων κατοίκων,πραγματοποιήθηκε ημερίδα στην Δρακότρυπα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου με την Αναπτυξιακή εταιρία Καρδίτσας σχετικά με δυνατότητες, τρόπους και τεχνικές αξιοποίησης της περιοχής
Οι αντιπρόσωποι της ΑΝ.ΚΑ ανέφεραν στους κατοίκους παραδείγμα άλλων χωριών και πως μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την παραγωγή τους ή να δημιουργήσουν νέες παραγωγές μέσα από συνεταιρισμούς. Επίσης αναφέρθηκαν προηγούμενα προγράμματα επιδοτήσεων που έτρεξαν και η αναγακιότητα που υπάρχει να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα που θα έρθουν.

Από μέρους του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Κωτσού και των δημοτικών συμβούλων Φανής Τσιρογιάννη και Σοφίας Παπασωτηρίου, αναφέρθηκαν κάποιες ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτή τη κατεύθυνση καθώς και άκουσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπούρμπος και οι τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Χαρίσης και Καπερώνης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Κωτσός ανέφερε πως στόχος του Δήμου Μουζακίου είναι να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και γι’ αυτό συνεργάζεται στενά με την ΑΝΚΑ, αλλά και τους τοπικούς φορείς όπως είναι ο ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος της Δρακότρυπας.

«Με τη σημερινή συνάντηση στοχεύουμε στην ενημέρωση των δημοτών μας αναφορικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι αλήθεια ότι στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε επιβάλλεται να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι η Δρακότρυπα είναι ένα ζωντανό χωριό με πολλούς νέους κατοίκους και έχει το πλεονέκτημα ο Σύλλογος να είναι ιδιαίτερα δραστήριος» επεσήμανε ο κ. Κωτσός

Η συζήτηση κυρίως εστιάστηκε στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών και είναι γεγονός πως υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των συμμετεχόντων.

Από το μέρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του προέδρου Γιάννη Γλυνού, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος Γιώργος Καλέτσης και η γραμματέας Ουρανία Ρίζου. Από τον κ. Γλυνό έγινε αναφορά στα εργαλεία, στις δυνατότητες προώθησης και στην δυνατότητα ενημέρωσης και συντονισμού οποιασδήποτε δράσης χρειαστεί.

Μέσα από την συζήτηση βγήκαν 2-3 πολύ σημαντικά συμπεράσματα:

1. Ο κ. Θύμιος Αδάμος έκανε γνωστό πως έχει δική του, έτοιμη έρευνα για το ποια φυτά μπορούν να φυτευτούν, πως μπορούν να μεταποιηθούν αν χρειαστεί και πως μπορούν αυτά να διανεμηθούν στην αγορά! Η μελέτη του αυτή, περιλαμβάνει και πλήρη χρηματοοικονομική μελέτη, τόσο για το τι θα χρειαστεί, όσο και για το ποια και πόση απόδοση μπορούν να έχουν.

2. Η έρευνα του Συλλόγου με την συλλογή των ονομάτων των συγχωριανών, το drakotrypa.gr και τα social media που χρησιμοποιεί ο Σύλλογος μπορούν να ετοιμάσουν μια έτοιμη αγορά για αυτούς που θα ξεκινήσουν τώρα.

3. Μερικοί δημότες ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα να ξεκινήσουν δραστηριότητα γύρω από τα αρωματικά φυτά και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις τόσο για πιλοτική καλλιέργεια όσο και να δημιουργηθεί μαι ομάδα παραγωγών που με την βοήθεια και την κάλυψη του συνεταιρισμού θα μπορέσουν να προωθήσουν το προϊόν.

Προηγούμενο άρθρο Τετραμελής οικογένεια αθιγγάνων από τους Σοφάδες θα πέθαιναν από μαγκάλι
Επόμενο άρθρο Τιμούμε τον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου»