Ειδήσεις

Ηλ. Σχορετσανίτης: Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της Καρδίτσας μας κάνει πιο δυνατούς


Την εβδομάδα που διανύσαμε έλαβα «εις χείρας» δικαστική αγωγή από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του κ. Παπαλού. Την Κυριακή (20/1) ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, την Τρίτη το πρωί έλαβα αγωγή.Μια αγωγή που κατατέθηκε επειδή ο υποψήφιος του κ. Παπαλού ενοχλήθηκε από τα πολιτικά μου σχόλια και χαρακτηρισμούς, απέναντι στη δική τουεπίθεση στο πρόσωπό μου και στις ιδεολογικές αρχές του ΝΕΣΤΩΡ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εντελώς συμπτωματικά,η επίθεση άρχισε από τη στιγμή που αντιλήφθηκε ότι δεν έχει θέση στο Δημοτικό Συνδυασμό του κ. Τσιάκου… Φυσικά, τον όποιο απογοητευμένο και «κομμένο» με χαρά υποδέχεται και προσφέρει «θαλπωρή» στην πολιτική του «στέγη» ο κ. Παπαλός.

Με αυτόν τον τρόπο θα πορευτεί ο Συνδυασμός του κ. Παπαλού; Αυτόν τον «αέρα ανανέωσης» θα φέρει; Κάνοντας πολιτική κολεγιά με όσους επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή της Καρδίτσας;

“Youcannotteachanolddognewtricks” λένεοιΆγγλοι (δεγίνεται να μάθεις καινούργια κόλπα σε ένα γερασμένο σκύλο). Κάτι τέτοιο θα ισχύει και για τον κ. Παπαλό και το νέο του συνδυασμό. Προφανώς τέτοιες είναι οι πολιτικές του καταβολές και νοοτροπία, δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε, αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα απαλλάξουμε τον τόπο από αυτές.

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι άραγε το γεγονός ότι σε δικαστική αίθουσα, για πρώτη φορά στη ζωή μου, με έστειλε ο κ. Παπαλός και η «Δυνατή» του Καρδίτσα κάνοντας ένσταση για την έδρα που δικαίως κατέλαβε ο ΝΕΣΤΩΡ το 2014; Από τότε είχε αυτή τη λεπτή αίσθηση της αδικίας ο κ. Παπαλός, αλλά ατυχώς το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη από τον ίδιο. Σήμερα, οι υποψήφιοί του συνεχίζουν τον ίδιο δρόμο… Τον ίδιο στραβό δρόμο.

Αν εμείς λαμβάνουμε αγωγή για πολιτικά σχόλια και χαρακτηρισμούς, τί να υποθέσει ο πολίτης που αύριο θα πάει στο Δήμο για να διατυπώσει τα παράπονά του; Ότι θα τον αντιμετωπίσουν αυτοί οι κύριοι με ευσπλαχνία; Συμφωνεί, λοιπόν,ο κ. Παπαλόςμε τα καμώματα του υποψηφίου του; Γιατί, αν συμφωνεί και δεν τον συνετίζει, όπως είναι η αλήθεια, θα του απευθύνω δύο λόγια στα ίσια.

Πρώτον, ότι όσες αγωγές και αν μου κάνουν, σε όσα δικαστήρια και αν με στείλουν, όχι μόνο δεν πρόκειται να πτοηθώ, αλλά μου δίνουν κίνητρο να αγωνιστώ με ακόμη περισσότερη ένταση και πάθος, για να απαλλάξω τον τόπο από τις πρακτικές και τα πρόσωπα που τον κρατάνε ουραγό.

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ενοχλείστε, διότι όταν έρχεται κάτι νέο, το παλαιό πρέπει κάνει στην άκρη, αλλά δυστυχώς έχετε τέτοια αγάπη για τις καρέκλες που «τυφλώνεστε» και δράτε απερίσκεπτα και σπασμωδικά. Θέλετε και πάλι να διοικήσετε τον τόπο παρά την ετυμηγορία του Καρδιτσιώτικου λαού που σας έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Σας έχω ένα νέο λοιπόν: Δήμαρχος που έχασε στην Καρδίτσα δεν ξαναβγήκε Δήμαρχος.

Ίσως αυτή η σκέψη να σας έκανε πιο διαλλακτικό και ήπιο, διεξάγοντας έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα με χαμηλούς τόνους, αλλά μάλλον άλλους τρόπους έχετε κατά νου εσείς και οι Σύμβουλοί σας για να αναρριχηθείτε στο «ποθούμενο». Να μοιράσετε αγωγές σε όσους σας ενοχλούνε πολιτικά.

Ολοκληρώνοντας, αν νομίζετε ότι θα λιγοψυχήσω και θα τρομοκρατηθώ με δικαστικές κλήσεις, μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα επιφέρατε, γιατί βλέπω τη μικροψυχία του πολιτικού κόσμου και κρίνω την παρουσία μου στα κοινά επιτακτικότερη από κάθε άλλη στιγμή. Εκτός αυτού, θα ήθελα να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι το χορό των εξωδίκων, των αγωγών και των μηνύσεων τον ξέρουμε πολύ καλά και τον χορεύουμε με Ιώβεια υπομονή. Δεν είναι, όμως, ο δικός μας χορός αυτός. Εάν κάποιοι επιμένουν να τον χορέψουμε, ας γνωρίζουν ότι θα καταλήξει σε «χορό του Ζαλόγγου».

 

Γράφει ο Ηλίας Σχορετσανίτης, Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Διευκρινίσεις από το Υπ. Οικονομίας για τον Αναπτυξιακό Νόμο
Επόμενο άρθρο Αλληλεγγύη στους αγρότες από το Σύλλογο Δασκάλων Καρδίτσας