Ειδήσεις

Ηλ. Σχορετσανίτης: Ανεύθυνη πολιτική διγλωσσία στο Δ.Σ. Καρδίτσας για το Σκοπιανό


Τα όσα ακολουθούν παρατίθενται για να αντιληφθεί ο μέσος πολίτης, που δεν παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα και πρόσωπα της πόλης, την πολιτική διγλωσσία Δημοτικών Συμβούλων και παράλληλα κομματικών μελών, ώστε να οικειοποιηθούν την ψήφο σας και να σας πείσουν “αλά Καμμένος” ότι είναι πιο πατριώτες κι απ΄ τον Κολοκοτρώνη. Στα λόγια είναι οι καλύτεροι “φίλοι” του λαού, ενώ στην πράξη στηρίζουν άλλες πολιτικές.

Με απορία διαπίστωσα από τον τύπο ότι ζητήθηκε, λέει, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας από τον κ. Λέμα ψήφισμα για τη συμφωνία για το «Σκοπιανό». Για έχουμε το καλό ερώτημα όταν εμείς φωνάζαμε «φωτιά» και τρέξαμε για τους κουβάδες, πού ήσασταν εσείς κ. Λέμα; Όταν το Φεβρουάριο ζητήσαμε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μη αποδοχή του όρου Μακεδονία, για ονομασία, έθνος και γλώσσα, που ήταν ο νους και ο λογισμός; Μόνον ο κ. Χατζής συντάχθηκε και φώναξε από την πρώτη στιγμή και τον συγχαίρω γιατί είναι ελληνόψυχος!

Δεν πήρατε χαμπάρι ότι ο δήμαρχος δε θέλει να κάνει ψήφισμα; Δεν ακούσατε τις δηλώσεις του στο ράδιο; Δε διαβάσατε τις παρεμβάσεις μας; Δε νομίζω, καθότι τουλάχιστον ο κ. Λέμας, επικεφαλής της “Ώρας Δημιουργίας”, τυγχάνει δημοσιογράφος, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κολλήσουμε την ταμπελίτσα “πατριώτης” στο μέτωπο. Αφού η λέξη “αντιμνημονιακός” εφθάρει, πρέπει να ανανεώσουμε το “ρεπερτόριο”, εκλογές έρχονται, να είμαστε στη μόδα.

Παρουσιάστηκε, λοιπόν, ο κ. Λέμας στο Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμα “κεραυνός” για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ! Ναι, έχοντας τη γνώση ότι ο Δήμαρχος δε θα το δεχτεί, είπε να ανεβάσει λίγο τις πατριωτικές του “μετοχές” αφού πήρε φωτιά το σπίτι μας. Αφού είχε υπογράψει ο Τσίπρας. Όψιμος πατριώτης.

Ως Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ, “γιατί” το ζητήσαμε από το Φεβρουάριο; Και μάλιστα ζητήσαμε να κοινοποιηθεί το ψήφισμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό μέχρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη; Γιατί;

Γιατί όταν αγαπάς την πατρίδα και βλέπεις καπνό, τρέχεις να αρπάξεις τον κουβά, δεν περιμένεις να πάρει φωτιά το σπίτι σου και μετά να ψάχνεις τους κουβάδες. Αφού η κομματική παράταξη έδωσε γραμμή για την “ελληνικότητα της Μακεδονίας”, άρχισαν το “ρε-μινόρε” τα “παπαγαλάκια”, όψιμα, καθυστερημένα.

Και δε μας λέει ο αξιότιμος κ. Λέμας, που δε δέχεται το όνομα Μακεδονία στο όνομα της γείτονας χώρας και ζητάει ψηφίσματα, το κόμμα του που του δίνει χρίσματα για το Επιμελητήριο, η Νέα Δημοκρατία, λέει το ίδιο; Δε νομίζω ότι συμφωνεί, αλλά σιγά τα ωά, ποιος θα ασχοληθεί; Το άλλο το κόμμα του κ. Λέμα, οι ΑΝ.ΕΛ που του έδωσαν χρίσμα για υποψήφιος Δήμαρχος, μήπως τα βλέπουν και κυρίως τα κάνουν διαφορετικά;

Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Παπαλό, που από τη μία το κόμμα του συμφωνεί με την περίληψη του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, αλλά ο ίδιος διαφωνεί, γιατί δεν παραιτείται από πατριωτική ευθιξία; Μήπως δεν την έχει ή μήπως δε συμφέρει; Ποιοι είναι αυτοί που αποδέχθηκαν πρώτοι τον όρο “Μακεδονία” στην ονομασία του γειτονικού κράτους, τους αναγνώρισαν ως ΠΓΔΜ και έδωσαν το δικαίωμα σήμερα στον κ. Τσίπρα να λέει ότι “προηγούμενες κυβερνήσεις το αναγνώρισαν το όνομα”;

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε στις 4 Δεκεμβρίου 2017 ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από την εθνική γραμμή Καραμανλή στο Βουκουρέστι: «Στο ονοματολογικό, η κυβέρνηση, όπως έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει, στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, κάτι εξάλλου που είχε προβάλει η Ελλάδα ως θέση και στο Βουκουρέστι». (πηγή: iefimerida.gr)

Σας παραθέτουμε την επίσημη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η γραμμή της ΝΔ στο Σκοπιανό είναι σύνθετη ονομασία, erga omnes, χωρίς αλυτρωτισμό». (πηγή: protothema.gr).

Στο ψήφισμα του κ. Λέμα αναφέρεται: «Η σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση, δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν είναι αποδεκτή».

Εάν είναι πατριώτες και αυτά που φέρνουν για να ψηφίσει το ΔΣ τα πιστεύουνε, να μας εξηγήσουν για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, το «γιατί» έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζουν πολιτικούς φορείς με άλλες θέσεις. Διαφορετικά δε θα διαφέρουν σε τίποτε από τους πολιτικούς λαοπλάνους, τους υποκριτές και τους πατριδοκάπηλους. Τους “ψευτορωμιούς”.

“Θα έρθει κάποτε ο καιρός ότε οι άνθρωποι θα κρίνονται ουχί καθ’ όσα είπαν ή έγραψαν περί των πράξεών των …αλλά κατ’ αυτή την μαρτυρίαν των πράξεών των…”, Ιωάννης Καποδίστριας.

 

Για τη Δημοτική Παράταξη Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ Ηλίας Σχορετσανίτης, Επικεφαλής

Προηγούμενο άρθρο Αναβάλλεται η προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης
Επόμενο άρθρο 35ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου