Ειδήσεις

Ευκαιρία για επενδύσεις μέσω LEADER στο Νομό


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στήριξης για την χρηματοδότηση Ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος LEADER της Ο.Τ.Δ ΑΝ.ΚΑ Α.Ε με καταληκτική ημερομηνία  την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο σύνολο του Νομού Καρδίτσας με εξαίρεση το σχέδιο πόλης της Δ.Κ. Καρδίτσας και ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 3.475.000€.

Μέσω του προγράμματος LEADER δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης για την ίδρυση ή τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων στους τομείς :

  • της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (κρεατοσκευάσματα, γάλα, μέλι, οπωροκηπευτικά, φαρμακευτικά & αρωματικά φυτά, ζυθοποιία, αιθέρια έλαια, αποστάγματα, κλπ),
  • της βιοτεχνίας (επίπλου, αλουμινίου, δομικών υλικών, ειδών διατροφής, κλπ),
  • του τουρισμού (τουριστικά καταλύματα, υποδομές εστίασης & αναψυχής, κλπ)
  • της παροχής υπηρεσιών, της οικοτεχνίας και του εμπορίου.

Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται από 50% έως 65% και επιλέξιμες δαπάνες αποτελούν η ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων, τα έργα υποδομής, η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, η προμήθεια καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, οι μελέτες και η έκδοση αδειών, η προβολή κ.α.

Καθημερινά μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων προσέρχονται στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. (Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα, για να ενημερωθούν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης της επιχείρησής τους μέσω του Τ.Π. LEADER.

 

Προηγούμενο άρθρο Στο Βόλο για το πρωτάθλημα ο Φωκιανός Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες