Πρωτοσέλιδο

Ετοιμάζονται για τα μπλόκα οι αγρότες – Σύσκεψη στον Παλαμά την Πέμπτη


Για τα μπλόκα που θα στήσουν στις 23 Ιανουαρίου 2017 ετοιμάζονται οι αγρότες του Νομού Καρδίτσας που αρχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το μεσημέρι της Τρίτης  η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας παραχώρησε σχετική συνέντευξη τύπου ενημερώνοντας για τις τελευταίες κινήσεις της και ανακοινώνοντας πως αυτή την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη αγροτικών συλλόγων και αγροτών στον Παλαμά και ώρα 6.00 το απόγευμα.

Εκεί αναμένεται να παρθούν και πιο συγκεκριμένες αποφάσεις για το πού θα στηθούν τα μπλόκα, αλλά και για το ποια θα είναι τα αγωνιστικά βήματα πριν από αυτά, δηλαδή ενημέρωση και κινητοποίηση για συμμετοχή, πρόγραμμα επισκέψεων στα χωριά και άλλα.

 

Όχι σε διάλογο με την κυβέρνηση

Στο μεταξύ, απέρριψε το διάλογο με την κυβέρνηση πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, καλώντας ταυτόχρονα τους αγρότες σε κλείσιμο των δρόμων στις 23 Ιανουαρίου.

Με δήλωσή του ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, αναφέρεται στις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, ότι η κυβέρνηση παίρνει “φιλοαγροτικά” μέτρα, (έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων/ενισχύσεων, αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο με κονδύλια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, «Κάρτα του Αγρότη» κ.α.), καθώς και στις εκκλήσεις του προς τους αγρότες για «διάλογο» με την κυβέρνηση.

Στη δήλωσή του ο Β. Μπούτας αναφέρει: «Κάτ’ αρχάς να επισημάνω ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης γίνονται τώρα που κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες και δεν τους τα χαρίζει η κυβέρνηση, (πχ καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων), άλλες είναι απλώς υποσχέσεις για ψίχουλα, (πχ, αποζημιώσεις από Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης) κι άλλες είναι προς όφελος των τραπεζιτών και των εμποροβιομηχάνων και όχι των αγροτών, (πχ, «Κάρτα του Αγρότη»). Στόχο έχουν να περάσουν στην «κοινή γνώμη» – προπάντων στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων κι όχι τόσο μέσα στους αγρότες που ξέρουν περί τίνος πρόκειται – την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν κανένα λόγο να γίνουν, αφού, τάχα, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τον αγροτικό κόσμο και δίνει άμεσα λύσεις στα προβλήματά του.

Μ’ αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στις αγροτικές κινητοποιήσεις και να υποκινήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», δημιουργώντας ρήγμα στην συμμαχία που, ως μικρομεσαίοι αγρότες, θέλουμε να έχουμε με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θάνος Σκάρλος: Να ενταχθούν σε ανώτερη κλιματική ζώνη οι ΔΕ Ρεντίνας, Μενελαϊδας και Ταμασίου
Επόμενο άρθρο Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων