Ερώτηση 15 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την απόσπαση Αστυνομικού Υποδ/ντή στην Καρδίτσα


Με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών, 15 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνο Ρόβλια, διαμαρτύρονται για την αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτηρίζουν, απόσπαση Αστυνομικού Υποδιευθυντή από τα Τρίκαλα στην Καρδίτσα, παρά το γεγονός ότι στην Αστυνομική Διεύθυνση της Καρδίτσας υπηρετούν τρεις Αστυνομικοί Υποδιευθυντές. Σχετικά με το θέμα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: Η απόσπαση τέταρτου Αστυνομικού Υποδιευθυντή στην Καρδίτσα, αρχαιότερου των τριών ήδη υπηρετούντων, είναι αδικαιολόγητη και περίεργη. Ο Υπουργός Εσωτερικών οφείλει εξηγήσεις, διότι φαίνεται ότι υποκρύπτονται κομματικά κίνητρα, πράγμα ανεπίτρεπτο αυτή την εποχή για την Αστυνομία και μάλιστα παραμονές, τουλάχιστον, ευρωεκλογών.

Το πήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα:    Αδικαιολόγητη απόσπαση Αστυνομικού Υποδιευθυντή από τα Τρίκαλα στην Καρδίτσα.

Κύριε Υπουργέ,

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας υπηρετούν τρεις Αστυνομικοί Υποδιευθυντές. Παρά το γεγονός αυτό, με πρόσφατη απόφασή του, ο Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ απέσπασε Αστυνομικό Υποδιευθυντή από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, τουλάχιστον που να αφορά την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. Ο αποσπασθείς Αστυνομικός Διευθυντής, είναι αρχαιότερος των τριών υπηρετούντων. Η απόσπαση αυτή γεννά εύλογες απορίες και ερωτηματικά. Εκτός αυτών, ο αποσπασθείς αφενός δεν έχει γνώση των τοπικών συνθηκών, αφετέρου επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 12 ημέρες τον μήνα επιπλέον, λόγω της απόσπασης. Για να δικαιολογηθεί αυτού του είδους η απόσπαση και ο υποσκελισμός των τριών Αστυνομικών Διευθυντών που υπηρετούν στην Καρδίτσα, θα έπρεπε να υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Διάχυτη είναι η εντύπωση ότι η ως άνω απόσπαση υπαγορεύτηκε με κριτήρια κομματικά.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Για ποιο συγκεκριμένο λόγο απεσπάσθη από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας Αστυνομικός Υποδιευθυντής, με επιβάρυνση μάλιστα του προϋπολογισμού, ενώ στην Καρδίτσα υπηρετούν τρεις Αστυνομικοί Υποδιευθυντές.

Οι Βουλευτές

Ρόβλιας Ντίνος

Δριβελέγκας  Γιάννης

Καρχιμάκης Μιχάλης

Μανιάτης Γιάννης

Μπόλαρης Μάρκος

Νικητιάδης Γιώργος

Νιώτης Γρηγόρης

Ντόλιος Γιώργος

Παπαγεωργίου Γιώργος

Πεταλωτής Γιώργος

Ρήγας Τάκης

Σαχινίδης Φίλιππος

Τζάκρη θεοδώρα

Τσιόκας Χάρης

Χριστοφιλοπούλου Εύη

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές
Επόμενο άρθρο Τα οράματα του κ. Βερίλλη και η σκληρή πραγματικότητα