Ερώτηση Τσιάρα για μονιμοποίηση συμβασιούχων εργαζομένων


 Την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ ζήτησε με ερώτηση του προς το αρμόδια Υπουργεία, ο Βουλευτής του νομού και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας της Ν.Δ., κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, την οποία συνυπογράφει μαζί με άλλους πέντε συναδέλφους του Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Με την ερώτηση τους οι κ.κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Σταυρογιάννης, Αντώνης Καρπούζας και Θαλασσινός Θαλασσινός, ζητούν από τους Υπουργούς, Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας και Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης, να εξετάσουν την δυνατότητα εξεύρεσης του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να αποκατασταθούν εργασιακά οι συμβασιούχοι, οι οποίοι δεν μπορούν να ενταθούν στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004.  Πρόκειται για νέους ανθρώπους στην  πλειοψηφία τους, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην απασχόληση με διάφορες μορφές συμβάσεων, σε φορείς του δημοσίου και τους Ο.Τ.Α. και επιτελούν έργο που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Τσιάρα έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ KOΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.

ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Ο εφιάλτης της ανεργίας αναγκάζει χιλιάδες νέους να αναζητούν εργασία ακόμη και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ. Κατά κανόνα οι περισσότεροι συμβασιούχοι επιτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η πολιτεία επεχείρησε να δώσει λύση στο οξύ κοινωνικό πρόβλημα γι’ αυτή την κατηγορία των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που βιώνουν την ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον, με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, που αποκατέστησε 35.000 εργαζόμενους.  

Ωστόσο, μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, εξακολουθούν να υπάρχουν συμβασιούχοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας. Στην πλειοψηφία τους, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην απασχόληση με διάφορες μορφές συμβάσεων, σε φορείς του δημοσίου και τους Ο.Τ.Α. και επιτελούν έργο που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εύλογα λοιπόν αναμένουν ίδια αντιμετώπιση με τους συναδέλφους τους που μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004.

Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί ότι επειδή η πολιτεία δαπανά πόρους για την επιμόρφωση των συμβασιούχων προκειμένου να τους καταστήσει ικανότερους και αποτελεσματικότερους, είναι επόμενο να θέσει σε προτεραιότητα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με ανθρώπους που έχουν και την εμπειρία και τα προσόντα να ανταπεξέλθουν στην σύγχρονη μορφή διοίκησης που πρέπει να έχουμε.  

           

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  • 1. Προτίθεστε να εξετάσετε τη δυνατότητα εξεύρεσης του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να αποκατασταθούν εργασιακά οι συμβασιούχοι;

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2009»

Προηγούμενο άρθρο Δύναμή μας ο κόσμος
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Παλαμά