Ερώτηση του Σπ. Ταλιαδούρου στη βουλή για την προβολή της σημαίας της ΦΥΡΟΜ


 Ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εξωτερικών Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ερωτά πώς δικαιολογείται η προβολή της σημαίας της ΦΥΡΟΜ σε ντοκυμαντέρ της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης, με τίτλο «Ο Χάγκεν Φλάισερ και πόλεμοι της μνήμης», όταν η ΦΥΡΟΜ, κατά την περίοδο που πραγματεύεται το ντοκυμαντέρ, δεν υπήρχε ως πολιτική και στρατιωτική οντότητα.

 Ειδικότερα, η Ερώτηση έχει ως εξής:

“Στην κρατική ελληνική τηλεόραση, ΕΤ1, προβλήθηκε στις 24/1/2010 το ντοκυμαντέρ «Ο Χάγκεν Φλάισερ και πόλεμοι της μνήμης». Το ντοκυμαντέρ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στην επέτειο απελευθέρωσης του γερμανικού στρατοπέδου Μπουχεβάλντ από τους συμμάχους. Στο ντοκυμαντέρ αυτό προβάλλεται σε πρώτο πλάνο η σημαία της ΦΥΡΟΜ μεταξύ των άλλων συμμαχικών τότε σημαιών, καίτοι η ΦΥΡΟΜ δεν υπήρχε τότε ως πολιτική και στρατιωτική οντότητα.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

-Πώς δικαιολογούν την προβολή από την ελληνική κρατική τηλεόραση του ως άνω ντοκυμαντέρ στο οποίο προβάλλεται η σημαία της ΦΥΡΟΜ;

-Πόσο κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο η προβολή αυτού του ντοκυμαντέρ;”

          Επίσης, ο κ. Ταλιαδούρος με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ερωτά αν υπάρχει πρόθεση κατάργησης των στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Παύλου Μελά Θεσ/κης και επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επισκευή τους, ώστε να μην καταρρεύσουν.

Ειδικότερα, η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Την 9-11-2010 προβλήθηκε σε επίσημη πρώτη προβολή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε των Αθηνών το ντοκυμαντέρ «Ο Χάγκεν Φλάισερ και πόλεμοι της μνήμης». Επακολούθησε συζήτηση κατά την οποία η ιστορικός και υποψήφια διδάκτωρ κα Άννα-Μαρία Δρουμπούκη εξέφρασε την λύπη της για τη διατήρηση από το ελληνικό κράτος των στρατοπέδων συγκεντρώσεως Χαϊδαρίου και Παύλου Μελά Θεσ/νίκης. Είναι γνωστό το ότι τα δύο αυτά στρατόπεδα χρησιμοποιήθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές για φυλακίσεις και βασανισμούς Ελλήνων πολιτών κατά τη γερμανική κατοχή της χώρας μας τα έτη 1941-1944 και συνδέονται επομένως με τις περιπέτειες και την ιστορία του λαού μας.

          Η ως άνω θέση της  κας Δρουμπούκη σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι τα δύο αυτά στρατόπεδα κινδυνεύουν να καταρρεύσουν δημιουργούν υπόνοιες ότι ίσως αποτελεί σκέψη της Κυβέρνησης η κατάργησή τους στο πλαίσιο των καλών σχέσεων με την Γερμανία. Μια τέτοια απόφαση θα συναντήσει την καθολική αντίδραση του λαού μας, αφού και τα δύο αυτά στρατόπεδα αποτελούν ζωντανές αποδείξεις των αγώνων του για την ελευθερία της πατρίδας.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

-Προτίθεται να καταργήσει τα στρατόπεδα Χαϊδαρίου και Παύλου Μελά Θεσ/νίκης;

-Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή τους ώστε να μην καταρρεύσουν;»

Προηγούμενο άρθρο Κ. Παπαλός: « Στηρίζουμε την περαιτέρω αναβάθμιση του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ»
Επόμενο άρθρο Απάντηση από τον Υφυπ. Οικονομικών έλαβε στην ερώτησή της η Μαρία Θεοχάρη