Ερώτηση του κ. Ρόβλια για επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν στο ΟΣΔΕ


  Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, ζητάει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που κατέβαλαν οι αγρότες στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, ενώ η δαπάνη αυτή βαρύνει την κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: «Όταν προέκυψε το πρόβλημα, εξαιτίας βέβαια της ανεπάρκειας της κυβέρνησης, ο κ. Χατζηγάκης έδινε ανέξοδες υποσχέσεις επίλυσής του, εν όψει βέβαια των ευρωεκλογών. Τώρα πάλι ξέχασαν τους ταλαιπωρούμενους αγρότες, που πλήρωσαν αδικαιολόγητα. Δεν συγχωρείται καμία καθυστέρηση. Η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει για την άμεση επιστροφή των χρημάτων στους αγρότες».

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα:  Επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.

Κύριε Υπουργέ,

Εξαιτίας αδικαιολόγητων καθυστερήσεων και παραλείψεων Υπηρεσιών και Οργανισμών του Υπουργείου σας, οι περισσότεροι αγρότες του Νομού Καρδίτσας κατέβαλαν στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών χρήματα για την ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης της ΚΑΠ, ενώ αυτά έπρεπε να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πέρα από τις δηλώσεις σας και τα ευχολόγιά σας, προεκλογικής βέβαια κατανάλωσης, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση προς τους αγρότες, με ποιο τρόπο θα τους επιστραφούν τα χρήματα, που κακώς τους αναγκάσατε να καταβάλουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τους συνταξιούχους. Αντιλαμβάνεστε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα και απλή λύση και όχι να μεταθέτει το πρόβλημα στους αγρότες. Άλλωστε, έχετε την απόλυτη ευθύνη για αυτή την ανωμαλία που δημιουργήθηκε σε βάρος των αγροτών.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

– Γιατί ακόμη το Υπουργείο δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία επιστροφής στους αγρότες των χρημάτων που κατέβαλαν στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων;

– Τι και πότε σκοπεύετε να κάνετε σχετικά με το θέμα;

– Τι πρόβλεψη υπάρχει για τους συνταξιούχους αγρότες;

– Εάν έχουν προβλεφθεί τα σχετικά κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό.»

Προηγούμενο άρθρο Νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική συνάντηση στελεχών Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας