Ερώτηση Ρόβλια για τους εργαζόμενους στα εκκοκκιστήρια ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ


Με Ερώτησή του προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης και ένταξης σε Πρόγραμμα απασχόλησης των εργαζομένων στα εκκοκκιστήρια ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και χωρίς απασχόληση από τον Ιανουάριο του 2008. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Θέμα: Εργαζόμενοι στα εκκοκκιστήρια ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ.

Κυρία Υπουργέ,

Από τον Ιανουάριο του 2008 οι εργαζόμενοι του στα εκκοκκιστήρια ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ είναι απλήρωτοι και χωρίς απασχόληση. Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου σας και ειδικότερα αυτές που δόθηκαν στη συνάντηση  της 4-3-09 με τον Γενικό Γραμματέα, δεν έχει υπάρξει εκ μέρους σας κάποιος σχεδιασμός για πρόγραμμα ενίσχυσης και απασχόλησής τους. Σε πρόσφατη συνάντησή που είχα με το Σωματείο, μου μεταφέρθηκε η δεινή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι περίπου εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους.

Κατόπιν αυτών Ερωτάται η Υπουργός:

Τι μέτρα θα λάβει για τους εργαζόμενους στην εταιρεία «ΑΛΕΞ. Π. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΑΒΕΕ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ – ΣΠΟΡΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ» προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να ενταχθούν σε προγράμματα απασχόλησης και αυταπασχόλησης με ειδική επιδότηση.»

Προηγούμενο άρθρο Tα “ρω” του νερού και της τέχνης
Επόμενο άρθρο Η αλήθεια για τη χρηματοδότηση των Κλειστών Γυμναστηρίων