Ερώτηση Ρόβλια για τις αποζημιώσεις των παραγωγών λόγω της λειψυδρίας


Στη Βουλή φέρνει το θέμα των αποζημιώσεων των καλλιεργητών του Νομού Καρδίτσας ο Βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας.

Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο κ. Ρόβλιας, αφού εκθέτει το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά την τρέχουσα περίοδο, καλεί τον Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή συγκεκριμένα για τον τρόπο και τον χρόνο αποζημίωσης των πληγέντων καλλιεργητών του Νομού μας.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Ρόβλιας δήλωσε: Οι αγρότες μέχρι τώρα χόρτασαν μόνο λόγια από την κυβέρνηση για όλα τα προβλήματά τους. Φοβάμαι ότι το ίδιο θα συμβεί και με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές της παραγωγής λόγω της λειψυδρίας, εάν δεν πιέσουμε όλοι μας και συνεχώς την κυβέρνηση. Οφείλουν οι κυβερνώντες να αντιληφθούν το πρόβλημα. Οφείλουν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν αγρότες στο Νομό Καρδίτσας που κυριολεκτικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις άμεσες οικογενειακές ανάγκες τους.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Αποζημιώσεις των παραγωγών του Νομού Καρδίτσας για τις καταστροφές από την λειψυδρία

Κύριε Υπουργέ,

Όπως θα πρέπει να γνωρίζετε, οι καλλιέργειες του Νομού Καρδίτσας έχουν υποστεί κατά τη φετινή χρονιά σημαντικές καταστροφές από τη έλλειψη νερού για άρδευση, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές, όπως του Δήμου Παλαμά, του Δήμου Άρνης και του Δήμου Φύλλου, καθώς και στο Γραμματικό, στο Νέο Ικόνιο κλπ, η καταστροφή των καλλιεργειών είναι σχεδόν πλήρης δεδομένου ότι η ποσότητα νερού που διοχετεύτηκε εκεί ήταν από μηδενική έως απολύτως ανεπαρκής.

Οι πληγέντες καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση και αναμένουν συγκεκριμένες, άμεσες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για την αποζημίωσή τους. Η αίσθηση όμως που υπάρχει είναι ότι η κυβέρνηση μάλλον δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, ούτε έχει διάθεση για οικονομική στήριξη των αγροτών, πολλοί των οποίων αντιμετωπίζουν πλέον πραγματικά πρόβλημα επιβίωσης.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και πότε θα προβεί η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμοί για την αποζημίωση των αγροτών του Νομού Καρδίτσας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από την λειψυδρία.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης
Επόμενο άρθρο Σε εκδηλώσεις στην Καρδίτσα ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρος