Ερώτηση Ρόβλια για την ανέγερση κτιρίου Σχολ. Δοκίμων Αστυφυλάκων


  Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, ζητάει ενημέρωση για την πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει ή όχι την διαδικασία ανέγερσης του νέου κτιρίου της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: «Το έργο είναι ώριμο για εκτέλεση και αναγκαίο. Ζητούμενη είναι η πολιτική βούληση και η χρηματοδότηση. Νομίζω ότι είναι ένα έργο χρήσιμο, τόσο για την Ελληνική Αστυνομία, όσο και για την Καρδίτσα και θα πρέπει να τύχει της προσοχής και της ικανοποίησης από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα:  Ανέγερση νέου κτιρίου Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με σχετικά έγγραφα αρμοδίων υπηρεσιών προκύπτει η ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα, για λόγους λειτουργικής επάρκειας, αύξησης του αριθμού των σπουδαστών, αλλά και βελτίωσης των συνθηκών σπουδών των ήδη φοιτούντων Δοκίμων Αστυφυλάκων. Η μελέτη για το νέο κτίριο έχει εκπονηθεί από την Νομαρχία, χωρίς κόστος για το υπουργείο σας. Επίσης, διατίθεται το γήπεδο για την ανέγερση του κτιρίου, μετά από δωρεές του Δήμου και φορέων του Νομού Καρδίτσας, δωρεές που υπάρχει κίνδυνος να ανακληθούν εάν η ανέγερση του κτιρίου καθυστερήσει. Ζητούμενο εκ μέρους σας είναι η χρηματοδότηση του έργου της ανέγερσης του νέου κτιρίου, με σκοπό την αναβάθμιση της Σχολής, αλλά και την ικανοποίηση και διευκόλυνση της πόλης της Καρδίτσας.

Εν όψει αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

– Εάν υπάρχει η πολιτική βούληση και είναι πράγματι στις προθέσεις του Υπουργείου η ανέγερση νέου κτιρίου Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα.

– Ποιο το προϋπολογιζόμενο κόστος κατασκευής, βάσει της ήδη εκπονηθείσας μελέτης.

– Εάν έχει προβλεφθεί ή θα προβλεφθεί η χρηματοδότηση του έργου και με ποιο ποσό.

– Βάσει ποιων δωρεών εξασφαλίστηκε το γήπεδο ανέγερσης του κτιρίου και πότε και για ποιους λόγους οι δωρεές αυτές κινδυνεύουν να ανακληθούν.»

Προηγούμενο άρθρο Eντυπωσίασε η ετήσια εκδήλωση της Bυζαντινής Mουσικής
Επόμενο άρθρο Oυδέν νεότερο για την Kαρδιολογική Kλινική του Γ.N. Kαρδίτσας