Ειδήσεις

Ερημώνουν τα χωριά, χάνονται οι ρίζες μας – Του Ορέστη Ψαχούλα


Θα ξεκινήσω λίγο παράξενα το σημερινό μου άρθρο. Όλοι θα έχετε δει τη διαφήμιση, όπου ο πατέρας λέει στο γιο του: ‘’Όσο η Ελλάδα έχει ρίζες μη  τη φοβάσαι!’’

Δυστυχώς  με σοκ και δέος παρατηρούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με μια καθεστωτική, αντιλαϊκή και φασίζουσα πολιτική ξεριζώνει μία -μία  τις ρίζες της χώρας μας. Στη διάρκεια της θητείας της κατάφερε να υποδουλώσει τη χώρα για 99 χρόνια, διέλυσε την μικρομεσαία τάξη, στέρησε από την νέα γενιά το μέλλον, απαξίωσε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία. Δεν έχει κανένα σχέδιο για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση και εξαθλίωσε την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, που τρέμει μη χάσει το σπίτι του από τα χρέη που του σώρευσαν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές.

Θα σταθώ όμως σε μια πτυχή που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία για μας, δηλ. τον Νομό Καρδίτσας.

Ουδείς αμφισβητεί την πρωτογενή παραγωγή και την σημαντική συμβολή του αγροτικού κόσμου. Περαιτέρω, συρρίκνωση και απαξίωση του νευραλγικού αυτού τομέα της οικονομίας, θα επιφέρει κραδασμούς αλλά και ερήμωση της υπαίθρου.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις του υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να συνέβαλαν στη φυγή των τρακτέρ από τα μπλόκα, δεν αφήνουν όμως περιθώρια αισιοδοξίας ούτε εχέγγυα ανάπτυξης.

Γίνεται πασιφανές ότι ο σημερινός πρωθυπουργός εξαπάτησε με το χειρότερο τρόπο τους Έλληνες αγρότες με βάθρο των ομιλιών του, τις πλατφόρμες των τρακτέρ. Μεγάλα λόγια, ανέξοδα, που τα σκόρπισε ο άνεμος την επόμενη ημέρα. Και γίνομαι σαφής:

  • υποσχέθηκε αφορολόγητο εισόδημα 12.000 ευρώ και τώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μείωσής του στα 5.700.
  • φορολόγησε τις αγροτικές επιδοτήσεις αυξάνοντας την προκαταβολή φόρου στο 100%.
  • τριπλασίασε τις ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με το εισόδημα του αγρότη και κατάργησε τον ΟΓΑ.

Ωστόσο, κατάφερε ν’ αυξήσει το κόστος παραγωγής με το ακριβό πετρέλαιο και το ακριβό ρεύμα.

Επίσης, τ’ αγροτικά εφόδια παραμένουν απλησίαστα, κατά συνέπεια πολλοί αγρότες ν’ αδυνατούν να υποστηρίξουν την παραγωγή τους.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και όλα τα υπόλοιπα, που έχουν γονατίσει τον Ελληνικό Λαό, το μέλλον του αγρότη φαντάζει μόνο δυσοίωνο. Είναι καιρός ν’ αντιληφθούμε  όλοι, ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Με κίνητρα και ελαφρύνσεις, ώστε ο αγρότης να παραμείνει στη γη των πατέρων του. Χρειάζεται αγώνας για να μη χαθούν τα πάντα και φυσικά οι ρίζες μας.

Εμείς ως στελέχη της ΝΔ, που βιώνουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα των αγροτών του Νομού μας και όχι μόνο, παλεύουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Ήδη ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε σαφείς δεσμεύσεις για:

Mείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, τόσο για τον αγροτικό κόσμο, όσο και για όλες τις παραγωγικές τάξεις.

Δεσμεύτηκε να δώσει πνοή στον αγροτικό τομέα με συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και με έργα υποδομής.

Το όραμά μας είναι να συνδυάσουμε τον πρωτογενή με το δευτερογενή τομέα, έτσι ώστε σε κάθε περιφέρεια να δημιουργηθούν μονάδες μεταποίησης και φυσικά πολλές θέσεις εργασίας.

Τέλος, πιστεύουμε ότι ο αγροτικός κόσμος που στήριξε τη χώρα σ’ όλες τις δύσκολες στιγμές θα πράξει και τώρα το χρέος του.

Με τη δύναμη της ψήφου του, όποτε προκηρυχθούν οι εκλογές, θα διώξει από την εξουσία, ΑΥΤΟΥΣ, που τον εξαπάτησαν και λεηλάτησαν τον ιδρώτα του………

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες
Επόμενο άρθρο Η ΟικόΣφαιρα πλειοδοτεί στην εκστρατεία των τοπικών φορέων κατά του καπνίσματος