Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το έργο των αποδυτηρίων του Δημ. Σταδίου


 Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκτέλεση του έργου κατασκευής αποδυτηρίων στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή με ευθύνη της Δημαρχιακής Επιτροπής θα απευθυνθεί πρόσκληση σε περιορισμένο αριθμό εργοληπτικών επιχειρήσεων που θα κληθούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους για την ανάληψη του έργου με βάση την εγκεκριμένη μελέτη και τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν, ώστε τα αποδυτήρια να ολοκληρωθούν ως την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας εξουσιοδότησε ομόφωνα το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλη να κανονίσει συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημ. Σιούφα, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρο, και τους βουλευτές κ. κ. Κ. Τσιάρα, Γ. Αναγνωστόπουλο και Ντ. Ρόβλια, προκειμένου να ζητηθεί η συντονισμένη παρέμβαση των εκπροσώπων του Νομού μας στη Βουλή προς την αθλητική ηγεσία και τον ΟΠΑΠ, για τη χρηματοδότηση του έργου της νέας Ανατολικής Κερκίδας, στη θέση της υπάρχουσας που αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας και πρέπει να καθαιρεθεί.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με την απόφασή του, αναγνώρισε την ανάγκη να προχωρήσει ο Δήμος Καρδίτσας με ταχύτατους ρυθμούς στην εκτέλεση του έργου κατασκευής αποδυτηρίων στη Δυτική Κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου με διαδικασία που διασφαλίζει την νομιμότητα, την πλήρη διαφάνεια, την γρήγορη και ποιοτική εκτέλεσή του, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν ώστε να παραδοθεί σε χρήση πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε πανέτοιμοι να υλοποιήσουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

1ον Ολοκληρώσαμε ταχύτατα τις διαδικασίες νομιμοποίησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου που εκκρεμούσε από την κατασκευή τους και είναι προαπαιτούμενο για την υλοποίηση οποιουδήποτε έργου ή παρέμβασης στο χώρο.

2ον Εξασφαλίσαμε έπειτα από συστηματική και επίμονη διεκδίκηση χρηματοδότηση 300.000 ευρώ από το «Θησέα» Μέτρο 3.11 – Οριζόντιες Δράσεις- Αθλητισμός και 99.850 από την Πολιτική Προστασία.

3ον Ετοιμάσαμε με τους μηχανικούς μας τη Μελέτη και τα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου των Αποδυτηρίων, την οποία και παρέλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με τη δρομολόγηση της κατασκευής των αποδυτηρίων, στόχος μας πλέον είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή της νέας Ανατολικής Κερκίδας, για την οποία έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές παρεμβάσεις προς την αθλητική ηγεσία και τον ΟΠΑΠ και εκτιμούμε ότι οι προοπτικές είναι θετικές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να υπάρξει άμεσα συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα, τον Υφυπουργό κ. Σπ. Ταλιαδούρο και τους βουλευτές του Νομού μας κ.κ. Κ. Τσιάρα, Γ. Αναγνωστόπουλο και Ντ. Ρόβλια, ώστε με την καθοριστική συμβολή τους να επιτύχουμε τη χρηματοδότηση του έργου που θα αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του Σταδίου μας.

Είμαι βέβαιος ότι ενωμένοι όλοι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το περιβάλλον διοργάνωσε το κέντρο ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Γυναικών