Επιτάχυνση της εκτίμησης των ζημιών άμεση καταβολή αποζημιώσεων μετά τη χαλαζόπτωση


  Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  κ. Σπύρος Ταλιαδούρος  προέβη σε διάβημα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ν. Κατσαρό με θέμα την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε τον Νομό Καρδίτσας και ιδίως τους Δήμους Σοφάδων και Άρνης,.

Ο κ. Ταλιαδούρος στο διάβημα του, αφού  αναφέρει το μέγεθος της καταστροφής τόσο σε καλλιέργειες όσο και σε πάγιο κεφάλαιο των παραγωγών, επισημαίνει την ανάγκη για ταχεία εκτίμηση των ζημιών καθώς και για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα το κείμενο της επιστολής του Υφυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, την Τρίτη 11 Αυγούστου 2009, ισχυρή χαλαζόπτωση, έπληξε τις περιοχές των Δήμων Σοφάδων και Άρνης του Νομού Καρδίτσας, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες βαμβακιού, μηδικής, βιομηχανικής τομάτας, τεύτλων και  αραβοσίτου, σε έκταση 13.530 περίπου στρεμμάτων, ενώ από την ανεμοθύελλα υπέστησαν ζημιές ποιμνιοστάσια στο Τοπικό Διαμέρισμα Γεφυριών.

Είμαι βέβαιος ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες των οποίων προΐσταστε, για ακόμα μια φορά, θα κινηθούν ώστε σε σύντομο χρόνο να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών και να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης των δικαιούχων παραγωγών, μέσα στο προβλεπόμενο τρίμηνο».

Προηγούμενο άρθρο Να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου ζητά ο Δήμαρχος κ. Κωτσός
Επόμενο άρθρο ο άγιος που φανερώνει & φέτος τιμάται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο