Ειδήσεις

Επιστολή του Δημήτρη Ρήτα προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος


Κύριε Υπουργέ, διάβασα στον Τύπο ότι προγραμματίζετε την κατεδάφιση κατοικιών και ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων στο κέντρο της Αθήνας.

Ως φιλόλογος που λατρεύω την πολιτιστική μας κληρονομιά και ως πολίτης αυτής της χώρας έχω την τιμή να σας κάνω την εξής πρόταση.

Είναι ευκαιρία να κατεδαφιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια και πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας, να γίνουν αρχαιολογικές ανασκαφές και να βγει στην επιφάνεια η Αρχαία Αθήνα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του τουρισμού, την τόνωσε του εθνικού φρονήματος και πολλές άλλες ωφέλειες.

Εάν, μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, απαγορεύονταν η ανέγερση πολυκατοικιών και άλλων κτισμάτων σε ακτίνα 3-5 χιλιομέτρων γύρω από την Ακρόπολη και γίνονταν αρχαιολογικές ανασκαφές και έβγαινε στην επιφάνεια η αρχαία Αθήνα, η Αθήνα θα ήταν για πάντα η παγκόσμια πολιτιστική πρωτεύουσα.

Εάν βαδίσει κανείς την οδό Αιόλου, κοντά στο Δημαρχείο, θα δει με λύπη του ότι το κτήριο της Τράπεζας είναι κτισμένο πάνω στα μακρά τείχη της αρχαίας Αθήνας.

Κύριε Υπουργέ, τολμήστε και θα μείνετε στην ιστορία με χρυσά γράμματα.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν εξετάσεις για άπορους και ανασφάλιστους
Επόμενο άρθρο Βέλτιστες Πρακτικές και Νέες Τεχνολογίες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση