Την Πέμπτη 7 Μαΐου το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων ‘’Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Κρέατος” και ‘’Τεχνολογία και Ποιοτικός Έλεγχος Αλιευμάτων” επισκέφθηκε δύο σημαντικές μονάδες παρασκευής τροφίμων.
Την βιοτεχνία παρασκευής παραδοσιακού χωριάτικου λουκάνικου Χρήστου Απ. Πρίτσα στο 3ο χιλ. Ε.Ο. Καρδίτσας – Αθήνας, όπου οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, διαπίστωσαν πώς εναρμονίζονται οι παραδοσιακές συνταγές με τις σύγχρονες, υγιεινές διατροφικές απαιτήσεις. Στο τέλος της ξενάγησης προσφέρθηκε σε όλους τους σπουδαστές παραδοσιακό λουκάνικο για γευστική δοκιμή.
Η δεύτερη επιχείρηση ήταν η βιομηχανία τυποποίησης και εμπορίας κατεψυγμένων προϊόντων των Αφών Ι. & Σ. Λαναρά στο 1ο χιλ. Μεγαλοχωρίου – Πατουλιάς στα Τρίκαλα όπου οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιομηχανίας και είδαν την ροή εργασιών κατά την τυποποίηση κατεψυγμένων αλιευμάτων καθώς και λαχανικών.
Τους σπουδαστές συνόδευσαν οι Εργαστηριακές συνεργάτιδες του τμήματος κα. Αθανασία Τζιόρτζιου και Χριστίνα Παπατζίκου.
Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ευχαριστεί τις επιχειρήσεις που δέχτηκαν και ξενάγησαν στους χώρους τους, τους σπουδαστές.