Επισκέψεις Νομάρχη στις Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης


Ο Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος με αφορμή τις αλλαγές των αντινομαρχών ξεκίνησε νέο κύκλο επαφών επί τόπου στις Υπηρεσίες της Νομαρχίας με το σύνολο των εργαζομένων. Ο σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η γνωριμία με τους νέους αντινομάρχες, η απ’ ευθείας συζήτηση με τους εργαζομένους των εργασιακών τους προβλημάτων, των συνθηκών εργασίας και παράλληλα να επικαιροποιηθούν οι στόχοι της πολιτικής ηγεσίας για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Τη Δευτέρα 12/1/08 στις 8.30 π.μ. ο Νομάρχης συνοδευόμενος από την αρμόδια αντινομάρχη Ερμιόνη Βασιλού επισκέφθηκε την Δ/νση Πρόνοιας στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Δ/νση Υγείας.

 Την Τρίτη 13/1/08 στις 8.30 π.μ. ο Νομάρχης συνοδευόμενος από τον αρμόδια αντινομάρχη Θάνο Τότσικα επισκέφθηκε την Δ/νση Συγκοινωνιών όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία εξετάσεων για τη γνώση των σημάτων που γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Δνση Βιομηχανίας και αμέσως μετά το τμήμα Εμπορίου. 

Την Τετάρτη 14/1/08 στις 8.30 π.μ. ο Νομάρχης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντινομάρχη Γιώργο Παπάρα επισκέφθηκε την Δ/νση ΟΣΔΕ και Βιομηχανικών φυτών και στη συνέχεια με την προσθήκη του αντινομάρχη Βασίλη Νίκου επισκέφθηκε τη Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων.

Στον διάλογο με τους εργαζομένους κοινό ήταν το παράπονο όλων για τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Ο Νομάρχης θεώρησε ότι είναι δίκαιο και εύλογο αυτό το παράπονο αφού τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη και το ανθρώπινο δυναμικό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας μειώθηκε κατά 35% ή κατά 150 άτομα. Ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της στελέχωσης των Υπηρεσιών των Ν.Α. απασχολεί έντονα την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (ΕΝΑΕ) και θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα θέματα του Συνεδρίου που θα γίνει στις 18 & 19 Φλεβάρη. Παράλληλα ο Νομάρχης τόνισε ότι ανεξάρτητα από την έλλειψη προσωπικού όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς οι Νομαρχίες διεκπεραιώνουν  το 70% των υποθέσεων των πολιτών. Επίσης ο Νομάρχης επισήμανε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο για την θετική ψυχική διάθεση των εργαζομένων και την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών είναι οι καλές σχέσεις μεταξύ τους. Υπογράμμισε δε ότι παρ’ ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται εντός των Υπηρεσιών η πόρτα της Νομαρχίας είναι ανοιχτή πρωί – απόγευμα για όποιον εργαζόμενο κρίνει ότι είναι απαραίτητο να συζητήσει με το Νομάρχη.

Πέραν των παραπάνω συζητήθηκαν και πολλά εξειδικευμένα θέματα με κυρίαρχα την έμφαση στην ευγενική αντιμετώπιση των πολιτών, στην αύξηση των ελέγχων, στην ενημέρωση των αγροτών με προγραμματισμένες επισκέψεις που θα δημοσιοποιούνται στις εφημερίδες, στους προέδρους τοπικών συμβουλίων, για να λαμβάνουν γνώση οι αγρότες και την επίσπευση της κατασκευής των αγροτικών υποδομών που μπορούν να λειτουργήσουν πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Ρόβλια για την θεώρηση βιβλιαρίων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Μουζακίου-Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Η οδική συμπεριφορά είναι στοιχείο του πολιτισμού μας