Ειδήσεις

Επικινδυνότητα των υδάτων στο Ποτάμι της Τ.Κ. Βατσουνιάς Ν. Καρδίτσας


Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς από το Φωτογραφικό Υλικό στη θέση ΄΄Στουρνάρι΄΄ της Τ.Κ Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου, ένας αγωγός  ΄΄βγαίνει΄΄ από το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού και μετά από 200 μέτρα περίπου απόσταση,  αυτά τα ΄΄υγρά΄΄  που βλέπετε, τα  απορρίπτει  κατ ευθείαν μέσα στην κοίτη του Ποταμού.

Το τι περιέχει αυτό το ΄΄νερό΄΄ δεν το γνωρίζουμε .Το γεγονός όμως της απόρριψης εντός της κοίτης του Ποταμού Παμίσου μας δημιουργεί την υποχρέωση να προστατέψουμε το Ποτάμι, τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, τυχόν πηγές υδροληψίας   και να ενημερώσουμε άμεσα τους Πολίτες να σταματήσουν πάραυτα να κάνουν τυχόν χρήση των υδάτων για άρδευση και κτηνοτροφία, μέχρι να διερευνηθεί και να ελεγχθεί  η συγκεκριμένη υπόθεση .

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ΄΄Ποιός επέτρεψε και ενέκρινε΄΄  να κατασκευαστεί και να λειτουργεί αυτός ο αγωγός  και  εάν αυτό είναι συμβατό γεγονός με τη νομιμότητα,   την  περιβαλλοντική  μελέτη  του εργοστασίου εμφιάλωσης και την οικολογική ποιότητα του Ποταμού.

Επειδή κατά την ταπεινή μας άποψη η απομάκρυνση ΄΄τυχών  υγρών΄΄ του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού  θα πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και με υγιεινό και φιλικό προς το  περιβάλλον τρόπο.

Επειδή είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο το Ποτάμι να κυλά χωρίς να γνωρίζουμε τι υπάρχει μέσα στο νερό, καθ ότι στις διπλανές εκτάσεις  υπάρχουν  καλλιέργειες και βόσκουν ζώα .

Επειδή το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ζητάμε την παρέμβαση  κάθε αρμόδιας  και υπεύθυνης  αρχής,  προκειμένου  να διερευνηθεί και να ελεγχθεί προέλευση και ποιότητα  του  ΄΄ απορριπτόμενου συνεχώς νερού ΄΄,  για τυχόν προβαλλόμενη εκδοχή ότι δήθεν πλεονάζει , σε συνδυασμό με τους όρους άδειας χρήσης νερού από την Πηγή Γκούρα Βατσουνιάς.

Καλούμε  κάθε αρμόδια και υπεύθυνη αρχή, ΄΄ να ταυτοποιήσει τον αγωγό από σωλήνες ΄΄  και να φροντίσει με κατεπείγουσα διαδικασία   για την απομάκρυνσή του από το Ποτάμι, διερευνώντας και ελέγχοντας νομιμότητα, ζημία και βλάβη στο περιβάλλον , επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα νερού, σε συσχετισμό με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του εργοστασίου εμφιάλωσης νερού,  ΄΄Περί διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων καθαρισμού μηχανολογικού εξοπλισμού΄΄ .

Καλούμε το Δήμο Μουζακίου άμεσα με δημόσια ανακοίνωσή του εν όψει του θέρους  να ενημερώσει   υπεύθυνα τους Πολίτες και τους φορείς της περιοχής,

΄΄ Εάν ήλεγξε ποτέ κανείς αυτόν τον αγωγό ΄΄.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση των τοπικών και των ελεγκτικών αρχών άμεσα να γνωστοποιήσουν,

Tι απορρίπτει αυτός ο αγωγός μέσα στο Ποτάμι, συνέχεια ή περιοδικά κατά τακτές  ημερομηνίες – ημέρες και ώρες ; Μόνο νερό;

΄΄Γιατί ορισμένες φορές αυτό το νερό μυρίζει παράξενα ;

 ΄΄ Υπάρχει κίνδυνος ;΄΄

 ΄΄ Μπορεί ο κόσμος να το χρησιμοποιεί  άφοβα ;΄΄.

Οι περιστάσεις και η σοβαρότητα του θέματος απαιτούν άμεσες ενέργειες και  απαντήσεις, για την προστασία τυχόν πηγών υδροληψίας και καναλιών άρδευσης .-

Το  Δ.Σ

Της  Περιβαλλοντικής  Οικολογικής Παρέμβασης

Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης Ν. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον Κων/νο Μητσοτάκη
Επόμενο άρθρο Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στον Παλαμά