Επικίνδυνος ο κόμβος της Καρδιτσομαγούλας


Ατέλειες, κακοτεχνίες και ανεπάρκεια επίβλεψης καταγγέλλουν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Καρδίτσας.

Ήδη σημειώθηκε το πρώτο ατύχημα, με θύμα ανήλικο μαθητή. 

Τις κακοτεχνίες και τις ατέλειες που διαπιστώθηκαν κατά τη «λειτουργία» του κόμβου της Καρδιτσομαγούλας, κατήγγειλαν σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζοπλάκης. Έκαναν λόγο για ανεπάρκεια επίβλεψης του έργου καθώς και για μη ενημέρωση τόσο της δημοτικής αρχής για τις εργασίες που έγιναν στο σημείο όσο και των διερχόμενων από την περιοχή οδηγών, αφού τοποθετήθηκαν αισθητήρες εδάφους για την εναλλαγή του φαναριού, χωρίς κανείς να το γνωρίζει. Να σημειωθεί ότι ήδη το πρώτο ατύχημα έγινε στον κόμβο με θύμα έναν ανήλικο μαθητή, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα κατασκευής του ποδηλατοδρόμου, ο οποίος έχει μελετηθεί και δημοπρατηθεί από το 1997, δεν έχει όμως ακόμη κατασκευαστεί. Ο κ. Βερίλλης και ο κ. Χατζοπλάκης σε δηλώσεις τους ανέφεραν:

Ο κ. Βερίλλης

«Ο Περιφερειακός δρόμος για την Καρδίτσα είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Βρισκόμαστε στο βόρειο τμήμα του Περιφερειακού. Παράλληλα κατασκευάζεται και το τμήμα μεταξύ της οδού Τρικάλων και Φαναρίου. Δημοπρατήθηκε πριν από λίγες ημέρες και ένα τμήμα του ανατολικού Περιφερειακού. Πρόκειται για μια καινούργια εργολαβία, περίπου 600.000 ευρώ. Στον κόμβο Καρδιτσομαγούλας που βρισκόμαστε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, υπάρχουν πολλές ατέλειες  που είναι αρκετά επικίνδυνες. Δεν ερωτηθήκαμε σαν Δημοτική Αρχή, ούτε γνωρίζαμε αυτές τις λεπτομέρειες. Έχω την άποψη ότι πρέπει οι αρμόδιοι μηχανικοί της περιφέρειας σε μία συνάντηση να συζητήσουμε το θέμα και να γίνουν βελτιώσεις. Πράγματι υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια και νομίζω ότι σ’ αυτόν τον κόμβο δεν επιλύεται το θέμα. Χρειάζονται μεγάλες βελτιώσεις».

Ο κ. Χατζοπλάκης

«Όταν παλεύαμε και διεκδικούσαμε ανισόπεδο κόμβο για την Καρδιτσομαγούλα, παλεύαμε για να εξασφαλίσουμε μια καλή πρόσβαση από και προς την Καρδίτσα. Δυστυχώς όμως με αυτά που παρατηρούνται σήμερα και ιδιαίτερα με αυτό που έχει γίνει εδώ με τα φανάρια, είναι άκρως επικίνδυνο. Υπάρχουν αισθητήρες εδάφους που πρέπει τα αυτοκίνητα να σταματούν σε ειδικό σημείο για να ανάψει πράσινο. Εάν ο πρώτος οδηγός δεν είναι σε σωστό σημείο, τότε ο φωτεινός σηματοδότης δεν ανάβει. Δεν έγινε καμία ενημέρωση των οδηγών, τοποθετήθηκαν από τεχνικούς που στην πορεία έφυγαν. Επίσης, η οριζόντια σήμανση με την κατακόρυφη σήμανση δεν συμφωνούν. Καταγγέλλω ότι υπάρχει ανεπάρκεια επίβλεψης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κακοτεχνίες ένα σωρό (κολώνα πάνω στη στροφή, κολώνα πάνω στο οδόστρωμα). Τα φρεάτια όταν βρέχει πνίγεται ο δρόμος. Το αποκορύφωμα ήταν το προχθεσινό επεισόδιο, ένα ατύχημα με μικρό παιδί. Καταγγέλλω ότι ενώ υπάρχει ποδηλατόδρομος που μελετήθηκε το 1997, δεν είναι κατασκευασμένος, αν και έχει δημοπρατηθεί.

Τροχαίο ατύχημα με θύμα ανήλικο παιδί

Ο πατέρας του ανήλικου παιδιού κ. Δανιήλ Νίκος, βρέθηκε στον κόμβο της Καρδιτσομαγούλας και μίλησε για το ατύχημα: «Το παιδί ερχόταν από το φροντιστήριό του με το ποδήλατο και καθώς προχωρούσε στο δρόμο το αυτοκίνητο που περνούσε από δίπλα του (κάνοντας προσπέραση) προσέκρουσε με τον καθρέφτη του το τιμόνι του ποδηλάτου, με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει στο οδόστρωμα.

Ο δρόμος είναι τόσο στενός που αυτοκίνητο και ποδήλατο δεν χωρούν να περάσουν.

Κρίνεται επιτακτική την ανάγκη κατασκευής ποδηλατοδρόμου»

Προηγούμενο άρθρο Προβλήματα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής
Επόμενο άρθρο Eτήσια εκδήλωση της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Παλαμά