Επιδιώκουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Με σιγουριά – με όραμα – με προοπτική


  Οι ευρωεκλογές αποτελούν μια εκλογική διαδικασία που καθορίζει τη δύναμη των κομμάτων και τους συσχετισμούς στο Ευρωκοινοβούλιο, για την επόμενη πενταετία. Το αποτέλεσμά τους θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία της Ευρώπης ως συνόλου, αλλά και των χωρών μελών. Για την ίδια την χώρα μας, η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σημαίνει στήριγμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική σύγκλιση. Στη νέα προγραμματική περίοδο, οι αγρότες μας θα εισπράξουν, στο πλαίσιο της Κοινοτικής Αγροτικής Πολιτικής, περισσότερα από 18 δις για άμεσες επιδοτήσεις. Στην ίδια περίοδο, η Χώρα μας μπορεί να απορροφήσει 24 δις ευρώ για νέες υποδομές και αναπτυξιακές πολιτικές. Οι δυνατότητες αυτές, οι πόροι αυτοί, είναι το αποτέλεσμα της υπεύθυνης και αθόρυβης διεκδίκησης της Κυβέρνησής της Νέας δημοκρατίας.

Είναι λάθος λοιπόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποβαθμίζει όλα αυτά τα μεγάλα θέματα, μετατρέποντας τις ευρωεκλογές σε μια εσωτερική αναμέτρηση. Διότι η πραγματικότητα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοσκόπηση μεγάλης έκτασης, προσπαθώντας να αποκομίσει όποια μικροκομματικά οφέλη μπορεί. Μέσω της πόλωσης, της σκανδαλολογίας και της συνειδητής παραπληροφόρησης, προσπαθεί να κρύψει την αδυναμία του να αρθρώσει και να προβάλει πειστικά μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση. Και σίγουρα δεν είναι πολιτική πρόταση οι θεωρητικολογίες και η ακατάσχετη παροχολογία που ακούμε κατά καιρούς.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επενδύει λοιπόν στην άρνηση, την ισοπέδωση, το μηδενισμό. Οι επιλογές του χαρακτηρίζονται από ανευθυνότητα. Και αυτό δεν αντιστοιχεί στην κρίσιμη συγκυρία, που διέρχεται ο τόπος. Δεν μπορεί να συμβαίνει τη στιγμή που η χώρα καλείται να περιορίσει τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης. Η τωρινή κομβική συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μια τόσο βλαβερή πολυτέλεια. Δεν αντέχει ο τόπος την πολιτική ανευθυνότητα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

 Οι ευρωεκλογές θα θέσουν την ελληνική κοινωνία προ πολλών διλημμάτων. Της ευθύνης ή της ανευθυνότητας. Της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας ή της αναξιοπιστίας. Της πορείας προς το μέλλον ή της οπισθοδρόμησης. Σε εποχές που η Ελλάδα δίνει δύσκολες μάχες στην Ευρώπη, απαιτείται πολιτική σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Απαιτείται πολιτική που να διευρύνει τις προοπτικές της χώρας και να ενώνει τους Έλληνες.

Όλα αυτά, μια μόνο  πολιτική δύναμη, τα εγγυάται σήμερα. Η Ν.Δ. και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ως παράταξη πήραμε από καιρό τις αποφάσεις μας: Δεν πρόκειται να μοιράσουμε ψεύτικες υποσχέσεις, για πρόσκαιρες εντυπώσεις. Δεν πρόκειται να καταφύγουμε σε λαϊκισμούς. Άμεση προτεραιότητά μας είναι να βγάλουμε την Πατρίδα μας από τη διεθνή κρίση, με τις λιγότερες συνέπειες. Μόνιμη επιδίωξή μας είναι μια καλύτερη Ελλάδα. Μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ενωμένη, δυνατή Ευρώπη. Έχουμε κάνει από καιρό μια ξεκάθαρη επιλογή. Και την επιλογή αυτή δεν την παζαρεύουμε. Δεν την εγκαταλείπουμε. Είναι το χρέος μας στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Είναι το χρέος μας στο σήμερα και το αύριο του Τόπου. Και στο χρέος αυτό  είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Στο πλευρό του Πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσει στις 8 Ιουνίου να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αισιοδοξίας για το Σήμερα και το Αύριο αυτού του τόπου.

Προηγούμενο άρθρο Η συνάντηση παλαίμαχων όλων των εποχών της Αναγέννησης Καρδ.
Επόμενο άρθρο Ιδέες και σκέψεις για τη σύγχρονη κρίση