Επίσπευση των διαδικασιών συνέχισης των έργων Αχελώου


Επιστολή στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ με την οποία ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για τη συνέχιση του έργου της εκτροπής του Αχελώου, απέστειλε ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, την οποία κοινοποίησε και στους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Όπως σας είναι ήδη γνωστό, εντός των ημερών ολοκληρώνεται η διάνοιξη της σήραγγας της μερικής εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου. Με την ολοκλήρωση της διάνοιξης ολοκληρώνεται η σύμβαση με τον ανάδοχο, σταματούν οι εργασίες στη σήραγγα, ενώ παραμένουν χωρίς επένδυση με σκυρόδεμα τα δώδεκα από τα δεκαεπτά χιλιόμετρα αυτής. Με το σταμάτημα των έργων, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης χάνουν την εργασία τους 160 εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν την εμπειρία και μπορούν να απασχοληθούν στις εργασίες επένδυσης.

Κύριε Υπουργέ

Είναι αναγκαία η επίσπευση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν τη συνέχιση των εργασιών όχι μόνο για να δημιουργηθούν συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων, αλλά κυρίως για ολοκληρωθεί η επένδυση της σήραγγας. Άλλωστε όπως γνωρίζετε καλύτερα εσείς, για την ολοκλήρωση της μερικής εκτροπής, απομένουν, η αποπεράτωση κατασκευής του Φράγματος Συκιάς, η απαλλοτρίωση των εκτάσεων στη ζώνη κατάληψης, τα έργα στην έξοδο της σήραγγας καθώς και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της περιοχής για τα οποία επίσης είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι ενέργειες υλοποίησής τους».

      Με τιμή

  ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ   

 Νομάρχης Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Το ΠΑΣΟΚ με τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Δεν έγινε η Γ.Σ. του Συλλόγου Προέδρων & Παρέδρων Τ.Σ. Ν. Καρδίτσας