Επίσκεψη του Τούρκου Προξένου στο Δήμο Καρδίτσας


Συναντήθηκε με τους Αντιδημάρχους κ. κ. Βασίλη Νίκου και Ελ. Ζησοπούλου – Κατσαούνη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Κων. Παπαγεωργίου, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα που αφορούν την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Δήμου και φορέων της χώρας του.

          Το Δημαρχείο Καρδίτσας και τη Δημοτική Πινακοθήκη επισκέφθηκε ο Τούρκος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Χακάν Αμπατζί, ο οποίος συναντήθηκε με τους Αντιδημάρχους κ. κ. Βασίλη Νίκου και Ελ. Ζησοπούλου – Κατσαούνη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Κων. Παπαγεωργίου, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα που αφορούν την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του Δήμου και φορέων της χώρας του.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε όλα τα θέματα και διάθεση και από τις δύο πλευρές οι πολιτιστικές, εμπορικές και άλλες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ήδη μεταξύ των δύο περιοχών να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

          Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Β. Νίκου τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι χαρά και τιμή μας που επισκέπτεται το Δήμο Καρδίτσας, ο  Πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Χακάν Αμπατζί, ο οποίος επιδεικνύει ιδιαίτερη διάθεση, για να βοηθήσει στην τόνωση των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών και τις μεταξύ τους ανταλλαγές στον πολιτισμό, το εμπόριο, τον τουρισμό και άλλους τομείς δραστηριότητας.

Ο κ. Πρόξενος είναι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής γλώσσας, ενώ και η πολυετής παρουσία του στη χώρα μας στην Πρεσβεία της Αθήνας παλαιότερα, όπου αξιοποίησε το χρόνο του για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης τώρα, τον καθιστά ένα καλό φίλο της Ελλάδας και γνώστη του ελληνικού γίγνεσθαι. Μεταφέρει έτσι πολλές εμπειρίες από την Ελλάδα στην Τουρκία και από τη χώρα του στην πατρίδα μας.

Με τη σημερινή μας συνάντηση εγκαινιάσαμε μια νέα περίοδο καλής συνεργασίας του Δήμου μας με τους γείτονές μας και είμαι βέβαιος ότι θα υλοποιήσουμε από κοινού πολλές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.»

          Ο κ. Χ. Αμπατζί σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ. Αντιδήμαρχο για τη θερμή υποδοχή που του έγινε στο Δημαρχείο και τα ιδιαίτερα κολακευτικά για εκείνον σχόλια και αναγνώρισε ότι η γνώση της Ελληνικής γλώσσας , την οποία χαρακτήρισε πλούσια και αρχαία, που δύσκολα μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι τη γνωρίζει.

«Σεβόμαστε και αγαπάμε τον Ελληνικό λαό. Διαπίστωσα από την συνάντησή μας ότι υπάρχουν πολλές και καλές ιδέες για συνεργασία και ανταλλαγές σε πολλούς τομείς. Η Καρδίτσα ήδη όπως ενημερώθηκα έχει αναπτύξει πολιτιστικές ανταλλαγές με τη χώρα μου και εγώ είμαι στη διάθεσή σας, για να βοηθήσω να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας σε όλους τους τομείς».

Προηγούμενο άρθρο Στο Επιμελητήριο Καρδίτσας ο Τούρκος Πρόξενος
Επόμενο άρθρο Η ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας ζητά την παραχώρηση του σταδίου