Επίσκεψη του Νομάρχη Φ. Αλεξάκου στο Ανθηρό του Δήμου Αργιθέας


Στα πλαίσια ελέγχου της προόδου υλοποίησης των οδικών έργων που χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του προγράμματος Πίνδος ο Νομάρχης κ. Φ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Β. Νίκου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το εργοτάξιο του έργου «Οδός Ανθηρό -Μεταμόρφωση-Γκρόπες (Τμήμα Ι.Μ. Κατουσίου- Γκρόπες)» προϋπολογισμού 1.400.000,00€ με ΦΠΑ. Στο εργοτάξιο του έργου παρευρίσκονταν ο Δήμαρχος κ Χρ. Καναβός και ο εργολήπτης κ. Κωτής.

Το έργο αφορά τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου από την Ιερά Μονή Κατουσίου Ανθηρού έως Γκρόπες, συνολικού μήκους 7 χλμ. περίπου.

Προβλέπονται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

* Βελτίωση της ορατότητας των στροφών οριζοντιογραφικά

* Βελτίωση της κατά μήκος κλίσης της οδού

* Κατασκευή των αναγκαίων τεχνικών για την αποχέτευση της οδού

* Κατασκευή οδοστρωσίας με μία στρώση αμμοχάλικου 20 εκατ. και δύο στρώσεις βάσεως πάχους 10 εκατ. η κάθε μία

* Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας και σήμανση

Με την αριθμ. 10/74/17-07-2007 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου ενώ με την αριθμ. 12/90/10-08-2007 απόφαση εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του έργου. Δημοπρατήθηκε στις 2-10-2007 και με την αριθμ. 17/142/25-10-2007 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και ανάδοχος αναδείχθηκε η κ/ξ Αχελώος ΑΤΕ με έκπτωση 37,02%. Στις 24-01-2008 υπογράφθηκε η σύμβαση με ημερομηνία περαίωσης στις 24-7-2009.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης κ Φ. Αλεξάκος τόνισε ότι το έργο θα διευκολύνει την πρόσβασή και την επισκεψιμότητα της περιοχής, θα αυξήσει τα επίπεδα της οδικής ασφαλείας, θα μειώσει το κόστος παραγωγής και διακίνησης των τοπικών προϊόντων, θα υποστηρίξει την τουριστική κίνηση την προσέλκυση επενδυτών και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Επιπρόσθετα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας διότι δημιουργεί προϋποθέσεις πολυαπασχόλησης των κατοίκων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Καναβός ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Πίνδος και ιδιαίτερα την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας που προχώρησε γρήγορα τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αρχίσει άμεσα η κατασκευή του. Υπογράμμισε την σπουδαιότητα του έργου και τόνισε ότι αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα στην πολύπλευρη ανάπτυξη της ορεινής Αργιθέας.

Ακολούθως ο κ Νομάρχης στην προσπάθεια του να αναδείξει και να στηρίξει τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που γίνονται στη ορεινή περιοχή του Ανθηρού στην Αργιθέα, επισκέφθηκε τον  παραδοσιακό ξενώνα «Το Κατούσι» που βρίσκεται σε ένα μαγευτικό περιβάλλον μοναδικής φυσικής ομορφιάς στο συνοικισμό Μεταμόρφωση και σε ύψος 1000 μέτρων. Ξύλο πέτρα και πολύ μεράκι συνέθεσαν του λιτούς χώρους του Ξενώνα. Ο ξενώνας προσφέρει άνετη διαμονή σε 7 ευρύχωρα, αυτόνομα διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα, με  μαγευτική θεά προς τα γύρω βουνά.

Προηγούμενο άρθρο Διώξεις κατά παντός υπευθύνου για τέσσερα κακουργήματα στην υπόθεση Siemens
Επόμενο άρθρο «Aθώα» η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με γερμανική έρευνα