Ο Νομάρχης στο έργο Οδός Μορφοβούνι-παράκαμψη Κρυονερίου»


Την εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη στον οδικό άξονα του κυκλώματος Λίμνης Νικ. Πλαστήρα επισκέφθηκε σήμερα ο Νομάρχης Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντινομάρχη κ. Β. Νίκου και την Δ/ντρια των τεχνικών υπηρεσιών κ. Μ. Μήτσιου.

 

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν ο έλεγχος προόδου εκτέλεσης των εργασιών στην εργολαβία με τίτλο «Οδός κόμβος Μορφοβουνίου-παράκαμψη Κρυονερίου»

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.521.643,43€. Ο δρόμος (αρχή Χ.Θ. 20+700, κόμβος Μορφοβουνίου, τέλος Χ.Θ. 28+137, οικισμός Κουτσοδήμος), ακολουθεί την υφισταμένη χάραξη με τις απαραίτητες βελτιώσεις εκτός από την Χ.Θ. 24+300-Χ.Θ. 25+000 (200 μ. μετά την επιχείρηση ενοικίασης αλόγων μέχρι το ξενοδοχείο «Άγραφα») όπου η νέα χάραξη είναι πιο σύντομη και πιο τεταμένη και από την Χ.Θ. 26+300-Χ.Θ. 26+950 (που αφορά την παράκαμψη του τοπικού διαμερίσματος Κρυονερίου) όπου η νέα χάραξη μειώνει την απόσταση κατά 1 χλμ, (650 μ αντί 1650 μ.) είναι πιο τεταμένη κι αποφεύγει τις επικίνδυνες, χωρίς ορατότητα στροφές εντός του οικισμού. Η διατομή της οδού κατασκευάστηκε σε 8,00/10,00μ όπως στο τμήμα οικισμός «Κουτσοδήμος»-Νεοχώρι.

 

Μέχρι τώρα είχαν ολοκληρωθεί και ασφαλτοστρωθεί το μεγαλύτερο τμήμα της οδού μήκους 6,50 χλμ. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση και στο υπόλοιπο τμήμα μήκους 1,70 χλμ. (με δεύτερη στρώση ασφαλτοτάπητα) όπου είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες και κατασκευασθεί η μία ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

 

Στο τμήμα στην παράκαμψη του οικισμού Κρυονερίου, όπου κατασκευάζεται η νέα γέφυρα με άλλη εργολαβία και για μήκος 80μ. οι εργασίες είναι στη φάση οδοστρωσίας και μόλις ολοκληρωθεί η γέφυρα θα ασφαλτοστρωθεί και θα δοθεί στην κυκλοφορία. Μέχρι τότε η κυκλοφορία θα ακολουθεί την παλαιά χαράξει.

 

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Νομάρχης κ. Αλεξάκος δήλωσε ικανοποιημένος ότι «ένα ακόμη σημαντικό έργο για την περιοχή της Λίμνης αλλά και για το νομό μας ολοκληρώνεται αφού οι εργασίες εξελίσσονται πλέον ομαλά και η κατασκευή του δρόμου τελειώνει εντός της εβδομάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός μεν να μην υπάρξει απώλεια πόρων αφού το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε (ΣΑΝΑ-3) και αφετέρου να προσφέρεται στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Λίμνης ένας σύγχρονος δρόμος που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής ενώ παράλληλα θα αυξήσει τα επίπεδα της οδικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Σιούφα με φοιτητές θερινού προγράμματος του Πανεπ. Ν.Υόρκης
Επόμενο άρθρο Προς αναζήτηση 13 εκ. ευρώ