Επίσκεψη του Νομάρχη κ Φώτη Αλεξάκου σε επιχειρήσεις


  «Συνεχίζουμε τις επισκέψεις σε  επιχειρήσεις, οι οποίες  εντάσσονται σε μια σειρά ενεργειών που έχουμε σχεδιάσει για τη στήριξη και την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων, των παραγόμενων εξ’ αυτών προϊόντων και τη δημιουργία  τοπικής καταναλωτικής συνείδησης. Μέσα από  την προβολή παραδειγμάτων επιτυχημένων επιχειρήσεων, επιχειρούμε τη δημιουργία επιχειρηματικής συνείδησης στους συμπολίτες μας καθώς και την τόνωση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων»  δήλωσε ο Νομάρχης κατά την επίσκεψή του στις επιχειρήσεις.

Και πρόσθεσε : «Παράλληλα, μέσα από τις επισκέψεις αυτές στοχεύουμε να συμβάλλουμε ώστε να  γίνουν περισσότερο γνωστές στο τοπικό καταναλωτικό κοινό, το οποίο πρέπει να τις προτιμά και να τις στηρίζει, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης. Στοχεύουμε επίσης να γίνουμε κοινωνοί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και κυρίως να ακούσουμε τις προτάσεις και τις σκέψεις τους για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας»

Το Νομάρχη συνόδευαν η Αντινομάρχες Βέτα Καρακαξά και Δέσποινα Μανασή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Ψημμένος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Απόστολος Γκούβης και η Ρούλα Μπακαλάκου από το Γραφείο Επικοινωνίας.

Πρώτη επιχείρηση στην οποία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ήταν το εργοστάσιο παραγωγής Σαλατών- Delicatessen 3π- «Γευστικό Σπιτικό»,  των εταίρων Καλιάφα Σωτήρη και Πουρδαλά Ιωάννη, που έχει έδρα στο 6ο χλμ Καρδίτσας- Αθηνών. Η εταιρεία 3π εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο συνεχώς με νέα προϊόντα τα οποία προωθεί σε επιλεγμένα καταστήματα και super market. Πέραν από τις κεντρικές  εγκαταστάσεις διατηρεί και υποκατάστημα στην πόλη του Βόλου.  Απασχολεί 23 άτομα  προσωπικό σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 950 τ.μ. Έχει ενταχθεί σε επενδυτικά προγράμματα κατά το παρελθόν και έχει κύκλο εργασιών περίπου 2.500.000 ευρώ το χρόνο. Το μεγαλύτερο ποσοστό (80%) της παραγωγής διατίθεται σε  καταστήματα εκτός  νομού.

 Επόμενη επιχείρηση την οποία επισκέφθηκαν ήταν η εταιρεία «Παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο» του Χρήστου Πρίτσα που βρίσκεται στο 3ο χλμ της Ε.Ο Καρδίτσας- Αθήνας. Είναι μια μονάδα τεμαχισμού νωπού κρέατος και παραγωγής χωριάτικου λουκάνικου, διαθέτει δε σύγχρονες εγκαταστάσεις που κατασκευάσθηκαν πολύ πρόσφατα. Η οικογένεια Πρίτσα δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας κρέατος περισσότερο από 100 χρόνια. Εκτός από λουκάνικα, η εταιρεία παράγει και άλλα προϊόντα κρέατος όπως σεφταλίες, σουβλάκια και σουτζουκάκια και άλλα προϊόντα κρέατος.  Απασχολεί 10 άτομα προσωπικό σε  ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις  400 τ.μ.,  διαθέτει τα προϊόντα της κυρίως εκτός νομού αλλά και στο εξωτερικό και έχει κύκλο εργασιών 1.000.000 ευρώ ετησίως.

Επόμενη επιχείρηση ήταν η βιοτεχνία επεξεργασίας κρέατος του Πλιάσσα Θωμά «Καραγκούνικο Λουκάνικο»  που έχει έδρα στο Σταυρό  Καρδίτσας. Ιδρύθηκε το 1980 και είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και δραστηριοποιείται επιτυχώς στο χώρο παραγωγής και συσκευασίας στο παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο και στο χειροποίητο σουβλάκι. Η εταιρεία σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στο μέλλον στο χώρο της παραγωγής διαφόρων τύπων κρεατοσκευασμάτων και αλλαντικών.  Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που απασχολεί 5  άτομα,  σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 300 τ.μ., διαθέτει τα προϊόντα της εκτός νομού σε ποσοστό 95% και έχει κύκλο εργασιών 300.000 ευρώ ετησίως.

Προηγούμενο άρθρο Στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθρο Τα μέτρα ακόμη και αν τα ψηφίσουν δεν τα νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας