Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας στο βιοκλιματικό ΚΑΠΗ


Το νέο βιοκλιματικής κατασκευής κτήριο του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου,  επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλληςο οποίος είχε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΚΑΠΗ για τη λειτουργία του και συνομίλησε με τους ηλικιωμένους που επισκέπτονται καθημερινά τους λειτουργικούς και υπερσύχρονους χώρους του.

Ο κ. Δ. Βερίλλης δήλωσε σχετικά:

« Το νέο κτήριο του ΚΑΠΗ του δήμου Καρδίτσας είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα, αλλά ταυτόχρονα και πρωτοποριακά δημόσια και δημοτικά κτήρια της χώρας. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του, το καθιστούν έναν απόλυτα λειτουργικό και φιλόξενο χώρο που κάνει πολύ ευχάριστη και δημιουργική την ολιγόωρη διαμονή των συμπολιτών μας. Στις προτεραιότητές μας είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει έναν πυρήνα δραστηριοτήτων για τα μέλη του ΚΑΠΗ, με την διοργάνωση εκδηλώσεων και ομιλιών, συναντήσεων της Χορωδίας και του Χορευτικού, αλλά και εκδρομών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Έχουμε συνεχή συνεργασία με τη Διοίκηση, το προσωπικό και τα μέλη του για την υλοποίηση των προτάσεών τους και την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων»

Το κτήριο του ΚΑΠΗ

Στο βιοκλιματικό ΚΑΠΗ υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης περίπου 300 ηλικιωμένων, ενώ γενικότερα το κτήριο οργανώνεται σε τρεις κτιριακές ενότητες, σε δύο ορόφους. Η επικοινωνία των ενοτήτων πραγματοποιείται μέσα από έναν διάδρομο – άξονα που διασχίζει όλο το κτήριο, ενώ πάνω του σχεδιάστηκε το ηλιακό αίθριο με τα μεγάλα νότια υαλοστάσια, δίνοντας μια άλλη αισθητική και μια άλλη δυναμική.

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του ΚΑΠΗ Καρδίτσας αποτέλεσε καθοριστικό στοιχείο για την χωροθέτηση και τη μορφολογική παρουσία του νέου κτηρίου. Η επιμήκης μορφή του οικοπέδου και ο νότιος προσανατολισμός της μεγάλης πλευράς του οδήγησαν στον σχεδιασμό ενός κτηρίου ανεπτυγμένου κατά τον άξονα Ανατολή – Δύση, ώστε να οργανωθεί η κύρια ενεργειακή όψη του κτηρίου με νότιο προσανατολισμό. Δημιουργείται, έτσι, ένα συγκρότημα τριών κτιριακών ενοτήτων:

-Η πρώτη ενότητα στο δυτικό μέρος του κτηρίου, όπου βρίσκεται η κυρία είσοδος και στεγάζονται στο ισόγειο οι διοικητικές λειτουργίες, ενώ στον όροφο η αίθουσα του γυμναστηρίου.

-Η δεύτερη ενότητα κεντρικά, της οποίας η μορφή τονίζεται ιδιαίτερα, καθόσον στεγάζει στο ισόγειο την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (που είναι η κύρια λειτουργία του κτηρίου) και στον όροφο τους χώρους της φυσικοθεραπείας.

-Η τρίτη ενότητα ανατολικά του κτηρίου είναι ισόγεια και στεγάζει τις αίθουσες εργοθεραπείας και άλλες κοινόχρηστες λειτουργίες, όπως επίσης και την κουζίνα, καθώς και τους χώρους υγιεινής.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη των Καταφυγιωτών Καρδίτσας στο Καταφύγι Πιερίων
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία για την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ