Ειδήσεις

Επίσκεψη της Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Μουζακίου στη Βουλή των Ελλήνων


Την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018 η Β΄ τάξη του ΓΕΛ Μουζακίου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα, όπου επισκέφτηκαν το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων και τη Βουλή των Ελλήνων.

Οι μαθητές/-τριες μαζί με τρεις συνοδούς αναχώρησαν από το Μουζάκι με πρώτο προορισμό το Μουσείο Ψευδαισθήσεων. Η περιήγηση στο μουσείο, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενθουσίασε τους μαθητές/-τριες  με τα ευφάνταστα τρικ, τις αίθουσες που δημιουργούσαν ψευδαισθήσεις, τις σπαζοκεφαλιές και φυσικά τη φιλοξενία στους χώρους του.

Στη συνέχεια, στην προγραμματισμένη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων οι μαθητές/-τριες ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και το έργο του κοινοβουλίου, φωτογραφήθηκαν στην εντυπωσιακή σκάλα που οδηγεί στην αίθουσα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ξεναγήθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας, πληροφορήθηκαν για τη διαδικασία των συνεδριάσεων και τον τρόπο ψηφοφορίας και κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών.

Γεμάτοι ικανοποίηση και πολλές εικόνες αναχώρησαν το απόγευμα για το Μουζάκι ολοκληρώνοντας την ημερήσια διδακτική τους επίσκεψη.

Προηγούμενο άρθρο Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην Τ.Κ. Προδρόμου του Δ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη των αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου