Επίσκεψη της Αντινομάρχη στις κατασκηνώσεις της πρόνοιας στη Νεράιδα


  Τις κατασκηνώσεις στη Νεράιδα, στο Δήμο Νεβρόπολης, επισκέφθηκε η Αντινομάρχης Υγείας- Πρόνοιας, Πολιτισμού και  Τουρισμού κ. Βασιλού Ερμιόνη και  με αφορμή  τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου είχε συνεργασία με τον πρόεδρο της κατασκήνωσης κ. Γιώργο Παπαχρήστο, τον υπεύθυνο διαχειριστή κ. Παναγιώτη Κουτέλα  και όλο  το προσωπικό της κατασκήνωσης.

Ως γνωστόν οι κατασκηνώσεις του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας στην Νεράιδα  λειτουργούν με την άμεση εποπτεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας και  φέτος στις τρεις περιόδους των 10  ημερών από αρχές Ιουλίου  μέχρι   αρχές Αυγούστου  φιλοξένησαν πάνω από 350 παιδιά από την περιοχή  του νομού Καρδίτσας.

Η αντινομάρχης συνοδευόμενη από του υπευθύνους της κατασκήνωσης περιηγήθηκε στους χώρους της, επιθεώρησε τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τους εξωτερικούς χώρους και κατέγραψε τις επισημάνσεις των  υπευθύνων για κάποιες  ελλείψεις καθώς και τις εργασίες που κρίνονται  άμεσα απαραίτητες να πραγματοποιηθούν.

Φέτος η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης  πραγματοποίησαν μια σειρά από σοβαρές παρεμβάσεις στο χώρο με στόχο την καλύτερη και ανετότερη διαμονή των κατασκηνωτών όπως:

1. Προχώρησε στην  αλλαγή των παλιών παραθύρων σε όλα τα σπίτια της κατασκήνωσης και τοποθέτησε αλουμινένια  με σήτες και ο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να αντικατασταθούν  τα παλιά παράθυρα σε όλους τους  κοινόχρηστους χώρους.

2.Εγκατέστησε σύστημα πυροπροστασίας στον περιβάλλοντα χώρο της κατασκήνωσης  για την όσο πιο   έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς.

3. Αντικατέστησε τα πεπαλαιωμένα  μαγειρεία με σύγχρονη εγκατάσταση καθώς και τους πάγκους εργασίας και τοποθέτησε  καινούρια  τραπεζοκαθίσματα στην αίθουσα των εστιατόριων.

4. Επισκεύασε  και βελτίωσε όσο το δυνατόν περισσότερο  τους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούν τα παιδιά  (τουαλέτες ,μπάνια ,νιπτήρες) και φρόντισε για την καλύτερη λειτουργικότητά τους.

5. Εγκατέστησε μέσα στο χώρο της κατασκήνωσης και για μεγαλύτερη ασφάλεια των κατασκηνωτών   και καινούριο αλεξικέραυνο μιας και η όλη εγκατάσταση βρίσκεται μέσα σε πυκνή βλάστηση κύρια από έλατα.

6. Φρόντισε για την όσο το δυνατόν αισθητική αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου.

Οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στη Νεράιδα, οι οποίες βρίσκονται σε ένα πανέμορφο από κάθε άποψη φυσικό περιβάλλον, είναι πάρα πολύ σημαντικές, γιατί δίνουν τη δυνατότητα σε αρκετά παιδιά να περάσουν ένα δημιουργικό δεκαήμερο στην εξοχή. Πέρα από τον καθαρό αέρα, τη δημιουργία καινούργιων φίλων και γνωριμιών δίνεται  η ευκαιρία στα παιδιά να αναλάβουν μόνα τους πρωτοβουλίες  να συμμετέχουν κάτω από τις οδηγίες,  τη συμπαράσταση και  την εμψύχωση των αρχηγών και των ομαδαρχών τους σε διάφορες  δραστηριότητες όπως χορευτικές  και θεατρικές ομάδες και  διάφορες άλλες αθλοπαιδιές και γενικά να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα και την συμμετοχή ανάλογα και με τα ενδιαφέροντά τους.

Η εξυπηρέτηση από το  έμπειρο και πάντα πρόθυμο προσωπικό  είναι η δυνατόν καλύτερη και αυτό καταγράφεται στα συν της παραπάνω  κατασκήνωσης ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι εφημερεύει σε εικοσιτετράωρη βάση γιατρός που είναι πάντα σε ετοιμότητα αν παραστεί τυχόν ανάγκη.

           

Στις προθέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης είναι να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις κατασκηνώσεις έτσι ώστε η διαμονή των παιδιών να είναι πιο ευχάριστη και  να αναπτύξει και άλλες δυνατότητες δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν με μεγαλύτερη διάθεση.

Στις άμεσες προτεραιότητες της  είναι να κατασκευαστούν  μπάνια  και τουαλέτες  σε κάθε οίκημα για την όσο το δυνατόν καλύτερη, πιο υγιεινή και ανετότερη διαμονή των παιδιών.

Σύμφωνα με τις κρίσεις τόσο των παιδιών όσο και των επισκεπτών οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης στην κατασκήνωση  είναι αρκετά καλές από κάθε άποψη και  περά από τις όποιες ελλείψεις κρίνονται αρκετά ικανοποιητικές. Όλο το προσωπικό από τον Πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο ομαδάρχη δίνει τον καλύτερό  του εαυτό και με υπευθυνότητα ,σοβαρότητα και συνέπεια προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις των κατασκηνωτών.   Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν  άλλα  περιθώρια βελτίωσης τουλάχιστον σε ότι αφορά  τις  εγκαταστάσεις και αυτό χρειάζεται να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα έτσι ώστε από την νέα κατασκηνωτική περίοδο τα πάντα να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο με τη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά παρουσιάζουν διάφορες εκδηλώσεις που επιμελούνται με την καθοδήγηση του Αρχηγού και των Ομαδαρχών τους και μπορεί κάποιος να τις παρακολουθήσει ελεύθερα.

Προηγούμενο άρθρο Ο Αύγουστος γεμίζει τα χωριά μας
Επόμενο άρθρο Η ΔΗ.Κ.ΕΚ. έχει Δ.Σ. και όχι «πούλμαν»