Επίσκεψη Νομάρχη σε Μοσχάτο, Μεσενικόλα & Μορφοβούνι


Στα χωριά του Δήμου Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο  Μοσχάτο, το  Μεσενικόλα και το Μορφοβούνι, πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος με συνεργάτες του. Το Νομάρχη συνόδευαν οι Αντινομάρχες Βασίλης Νίκου, Ερμιόνη Βασιλού, Γιώργος Παπάρας και Θάνος Τότσικας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιάννης Σβάρνας και ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης  Απόστολος Γκούβης.

Στο Μοσχάτο τους υποδέχθηκαν στο καφενείο του κ. Νικολάου, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Τσιαντής που τους συνόδευσε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας, ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Σκόνδρας Δημήτριος και πολλοί κάτοικοι.  Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης ήταν η συντήρηση του οδικού δικτύου πάνω από τον οικισμό μέχρι το Τσαρδάκι και η ασφαλτόστρωση τμήματος δρόμου μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Απόλλωνα για την ανάδειξη του μνημείου. 

Στο Μεσενικόλα η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του κ. Βασιαρδάνη παρουσία του Προέδρου κ. Μηλίτση Δημητρίου και πολλών κατοίκων του χωριού όπου συζητήθηκαν θέματα όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου από το 19ο χλμ μέχρι το Τσαρδάκι, ένα έργο που ουσιαστικά ολοκληρώνει το κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα και είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης, ζητήθηκε να δοθεί βαρύτητα στο πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας με τη χρήση των μηχανημάτων του Δήμου και της Νομαρχίας, καθώς υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία από τους κατοίκους της περιοχής για την αμπελουργική ζώνη, ο καθαρισμός των θάμνων στην άκρη του οδικού δικτύου για τη βελτίωση της ορατότητας και η υποστήριξη της γέφυρας στο δρόμο προς τη Μητρόπολη.

Στο Μορφοβούνι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο του κ. Γρηγορίου παρουσία  του Δημάρχου και των Προέδρων που παραβρέθηκαν στις προηγούμενες επισκέψεις και πολλών κατοίκων της περιοχής. Συζητήθηκαν θέματα όπως η ασφαλτόστρωση του δρόμου μέσα στο χωριό μήκους 600 μέτρων και η συντήρηση και η ανάδειξη του χώρου του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τους κατοίκους του χωριού και η στήριξη του συγκεκριμένου αιτήματος  στο Πίνδος.

Ένα θέμα που τέθηκε και στις τρεις συναντήσεις ήταν το πρόβλημα με τη Ζ.Ο.Ε για το οποίο έχουν γίνει στο παρελθόν δυο προσπάθειες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και από το Δήμο, αλλά προσκρούει στο Συμβούλιο Επικρατείας. Οι κάτοικοι ευχαρίστησαν τη Ν.Α. για την ολοκλήρωση της κατασκευής νέου ασφαλτοτάπητα στον παλιό δρόμο προς Μεσενικόλα, την βελτίωση του συνόλου της οδού από  Μητρόπολη έως Μοσχάτο καθώς και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις (σύνδεση με Ι. Μονή Πέτρας, Λαμπερό- Καστανιά κ.λ.π) που αναδεικνύουν περαιτέρω την Ανατολική πλευρά της λίμνης.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που προωθείται στη λίμνη Πλαστήρα με την ολοκλήρωση του συνόλου του οδικού δικτύου καθώς και με άλλες περισσότερο στοχευμένες παρεμβάσεις. Επεσήμανε επίσης την προσπάθεια που πραγματοποιείται για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και την συμφωνία με τα Σούπερ Μάρκετ για να παραχωρηθεί ένα ράφι για τα τοπικά προϊόντα. Ενημέρωσε επίσης πως οργανωμένα κλιμάκια γεωπόνων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μεταβαίνουν στα χωριά όταν προκύπτουν ζητήματα που χρήζουν ενημέρωσης όπως για παράδειγμα για σχέδια βελτίωσης, τα προγράμματα νέων αγροτών, πρόωρης συνταξιοδότησης κλπ. Τέλος επανέλαβε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες με το ίδιο μάτι και ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή σε όλους πρωί- απόγευμα.

Προηγούμενο άρθρο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σοφάδων προσκεκλημένος του κ. Γ. Σουφλιά